Thuiswinkel Waarborg

Radiator ombouw van MDF, door Rene

Radiator ombouw van MDF, door Rene
Radiator ombouw van MDF, door Rene
Radiator ombouw van MDF, door Rene
Radiator ombouw van MDF, door Rene

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

2 minuten

Gemiddeld

Omschrijving

Ik heb een radiator ombouw gemaakt van stroken MDF Lakdraag, waarbij de verticale en horizontale delen onderling met 45 graden verlijmd zijn en ook de zijkant met 45 graden verlijmd is.

Hoe heb je de ombouw gemaakt?

Als eerste heb ik van alle delen de zaagkanten ( behalve de onder verstek gezaagde kanten ) twee maal geverfd met MDF grondverf. Daarna steeds een deel van 84,0 x 10,0 cm ( verticale zijde ) verlijmd met een horizontaal deel van 20,0 x 10,0 cm. Hierbij steeds een 90 gr lijmklem gebruikt. Uiteindelijk ontstaan 19 delen waarbij links en rechts ook de zijschotten ingelijmd zijn. Vervolgens heb ik alle losse delen eerst tweemaal in de juiste kleur afgelakt. Als volgende stap breng je een horizontale lat aan op de juiste hoogte tegen de wand (84,0 cm minus materiaaldikte, in dit geval 18 mm )waarop de horizontale delen van de ombouw komen te rusten. Daarna breng je op de vloer ook een lat aan waartegen de verticale delen bevestigd worden .( Ik heb deze met dubbelzijdige tape bevestigd om de vloer niet te beschadigen). Vervolgens bevestig je alle delen 1 voor 1 tegen zowel de horizontale lat als degene op de vloer, in mijn geval heb ik die verlijmd met sneldrogende houtlijm. Om de delen op de juiste en dezelfde onderlinge afstand te bevestigen heb ik een lat van 12 mm dikte genomen en daar afstandhouders van gezaagd.

Wat zijn de afmetingen?

Buitenmaten zijn: 210,7 x 84,0 x 20,0 cm.

Ervaring met TOSIZE.com

De verschillende delen zijn door TOSIZE.com perfect op maat aangeleverd en zodanig goed verpakt dat de zaagranden onbeschadigd zijn gebleven tijdens transport. Omdat de randen allemaal onder 45 gr gezaagd zijn worden deze erg kwetsbaar!

Geen resultaten gevonden