Bureau

Wil je zelf een bureau maken? Wat ons betreft een supergoed idee! Een eigen bureau op maat maken is niet alleen een heel leuke klus. Het zorgt er ook voor dat het eindproject helemaal naar jouw wensen is en ook goed past binnen je eigen interieur. Een DIY bureau op maat maken kan een flinke klus lijken, maar met een duidelijke tekening kan iedereen het! Wij hebben daarom een verzameling gemaakt van bureaus die klussers hebben gemaakt met ons op maat gezaagd hout. Laat je inspireren, gebruik de tips die andere klussers geven of, als je gelijk vindt wat je zoekt, bestel direct alle onderdelen die voor een project zijn gebruikt!

Sta bureau of zit bureau?

Ergonomie tijdens het werken is de afgelopen tijd steeds meer onder de aandacht gekomen. Of je thuis werkt of op kantoor, we willen allemaal zo min mogelijk ons lichaam belasten. Een staand bureau kan daarbij helpen. Al sta je bij je bureau, dan wordt je onderrug minder belast. Een stabureau maken is mogelijk een oplossing als je last krijgt van je rug tijdens het werken. Wat kies jij?

Zwevend bureau, inklapbaar bureau of toch iets anders?

Er zijn tegenwoordig genoeg verschillende bureaus om te maken. Veel doe-het-zelvers willen tegenwoordig een zwevend bureau maken. Een bureau zonder poten wat bevestigd is aan een muur. Zo’n bureau staat strak in de ruimte en leidt niet te veel af als het niet wordt gebruikt. Als een bureau niet te veel ruimte mag innemen als het niet in gebruik is, dan is een inklapbaar of opklapbaar bureau maken ook een goede optie. Met name als je een laptop gebruikt voor werk. Een inklapbaar bureau maken hoeft niet lastig te zijn! Maakt ruimte je niet uit en wil je graag juist veel werkruimte hebben? Dat kan natuurlijk ook! Of je nu een game bureau wilt maken of een hele studio, met op maat gezaagd hout kan je alle kanten op.

Bureau maken van hout

De meeste bureaus worden gemaakt van hout. Hout is een van de meest veelzijdige bouwmaterialen en is dus bij uitstek geschikt voor het maken van bureaus. Als je graag een egaal en valk bureau wilt, dan is MDF een goede optie. MDF is heel goed bewerkbaar en ook volledig naar smaak af te werken. Een MDF bureau kan je dus helemaal naar eigen inzicht maken! Hou je van een wat meer natuurlijk uiterlijk? Dan kun je ook kiezen voor Timmerpanelen of Multiplex. Deze plaatmaterialen zijn gemaakt van delen massief hout en hebben daardoor een natuurlijkere uitstraling.

Wat voor bureau maak jij? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!