Board

Thuiswinkel Waarborg

Net als MDF valt board in de familie van de vezelplaten. Tijdens het proces worden de houtvezels samengeperst onder hoge druk en temperatuur met lijm. De hergebruikte vezels maakt dat dit plaatmateriaal milieuvriendelijk en duurzaam plaatmateriaal is. 


Board gebruiken voor je volgende klus

Hardboard is geschikt voor decoratieve doeleinden en enkel inzetbaar voor toepassingen binnenshuis. Waar de toplaag waterafstotend is, hebben de randen van vezelplaten een zuigende werking. Board kan dus niet ingezet worden in vochtige ruimtes.
 
Board wordt vaak toegepast in de meubelbouw of voor winkelinrichting. Daarnaast is het een populair plaatmateriaal voor gebruik in beursstands. Zet (hard)board niet in voor constructieve doeleinden, het materiaal is hier niet voor ontwikkeld.

De varianten van hardboard

Er zijn diverse varianten hardboard beschikbaar. Hardboard is volledig afbreekbaar, zodat de impact op het milieu beperkt is. De achterzijde van de plaat is altijd ruw.
 
Wil jij jouw plaatmateriaal schilderen? Ga dan voor lakboard. Dit is hardboard afgewerkt met een witte of zwarte melamine toplaag die makkelijk te schilderen is. Daarnaast is er ook geperforeerd hardboard. Benieuwd naar de varianten welke bij ons beschikbaar zijn? Bekijk ze hier:

Hardboard klustips

Twijfel je of hardboard het juiste materiaal is voor jouw volgende klus? Bekijk wat anderen met board realiseerde en laat je inspireren door de DIY projecten.

Alternatieven voor board

Is board niet wat je zoekt? Bekijk ons gehele assortiment plaatmateriaal; alles is tot op de millimeter nauwkeurig op maat te zagen of frezen en vindt de ideale houtsoort voor jouw volgende project.