Klantenservice

Hoe kunnen we je helpen?

Vormen en mogelijkheden

Ga voor gemak en laat het materiaal op maat zagen in de vorm die je nodig hebt! We gebruiken professionele, computergestuurde apparatuur, waarmee we het materiaal tot op de millimeter nauwkeurig zagen. Onderstaande vormen bestel je eenvoudig en snel via onze plaatmaterialen configurator. Ben je op zoek naar een andere vorm? Stuur dan een verzoek in via ons contactformulier inclusief een 2D DXF met begeleidende tekst: de afmetingen, houtsoort en materiaaldikte. Zorg je dat je aan onze checklist voldoet? Dan controleren wij of we deze voor je kunnen realiseren. We gebruiken professionele, computergestuurde apparatuur, waarmee we het materiaal tot op de millimeter nauwkeurig zagen.

Kan de vorm niet gefreesd worden doordat de afmetingen te klein of te groot zijn? Dan kunnen we deze niet realiseren. Lees onze veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor meer informatie waarom.

Bekijk hier alle vormen die wij standaard kunnen realiseren:

Rechthoek Rechthoek

Een rechthoek heeft twee lengtes met dezelfde maat en twee breedtes met dezelfde maat. In het bestelproces geef je de afmeting van de lengte en van de breedte aan.

Vierkant Vierkant

Een vierkant heeft vier gelijke zijden. In het bestelproces geef je daarom maar één afmeting aan.

Cirkel Cirkel

Heb je zelf wel eens een cirkel gezaagd? Dan heb je dit waarschijnlijk gedaan met behulp van een gat in het midden. Bestel je bij ons en ontvang jouw cirkel helemaal gaaf, zonder gat in het midden! Bij het bestelproces geef je aan wat de diameter moet zijn. De diameter is de volledige breedte van de cirkel. Verwar dit niet met de straal, de straal meet je vanuit het middelpunt naar de buitenrand en is altijd exact de helft van de diameter.

Driehoek Driehoek

Voor een driehoek geef je tijdens het bestellen aan wat de hoogte is, en de lengte van de basis, opgesplitst in lengte 1 en lengte 2. Lengte 1 geeft de afmeting aan van de basis, tot de plek waar de driehoek zijn hoogste punt bereikt. Lengte 2 meet vanaf dat punt tot de rechter hoek.

Halve cirkel Halve cirkel

Een halve cirkel, de naam zegt het al, is een cirkel met 1 platte zijde. Bestel gemakkelijk online een halve cirkel van MDF, multiplex of OSB op maat gefreesd. Jij geeft aan welke afmeting je wilt en wij zorgen voor een strakke en nette halve cirkel.

Rechthoek met afgeschuinde lange kant Rechthoek met afgeschuinde lange kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Om deze te bestellen, vul je in het bestelproces drie afmetingen in. De lange zijde van de plaat is de basis van de rechthoek. Korte zijde 1 en korte zijde 2 zijn hierin verschillend van elkaar.

Rechthoek met afgeschuinde korte kant Rechthoek met afgeschuinde korte kant

Een rechthoek met afgeschuinde kant heeft maar twee rechte hoeken. Om deze te bestellen, vul je in het bestelproces drie afmetingen in: de korte zijde is de basis van de rechthoek. Lange zijde 1 en lange zijde 2 zijn hierin verschillend van elkaar.

Ovaal Ovaal

Als je plaatmateriaal in de vorm van een ovaal wilt laten zagen hoef je alleen maar de gewenste lengte en breedte van de plaat door te geven, de rest berekenen wij voor je. Heb je gekozen voor een plaatmateriaal met een houtnerf? Dan zal deze nerf altijd lopen in de richting van de ingevoerde lengtemaat.

Rechthoekige Driehoek Rechthoekige Driehoek

Een rechthoekige driehoek heeft één haakse hoek (90 graden). In het bestelproces geef je de afmeting aan van de lange zijde van de rechte hoek, dit noemen we de basis. De hoogte geeft de afmeting van de andere zijde van de rechte hoek aan.

Symmetrische Driehoek Symmetrische Driehoek

Een symmetrische driehoek bestaat uit 3 zijden met dezelfde afmetingen. In het bestelproces geef je daarom de afmeting van de basis aan, en de afmeting van de hoogte.

Trapezium Trapezium

Een trapezium is aan een lengte langer dan aan de tegenoverliggende lengte. In het bestelproces geef je aan wat de afmetingen van deze twee lengtes zijn, plus de breedte.

Parallellogram Parallellogram

Een parallellogram is een vierhoek, maar zonder rechte hoeken. De twee tegenoverliggende zijden, zijn hierbij evenwijdig aan elkaar. Om de afmeting van het parallellogram aan te geven in het bestelproces hebben wij 3 maten nodig. Lengte 1 geeft de lengte aan waarvan de hoek ‘overhangt’ tot de basis van het parallellogram. Lengte 2 is de afmeting van de basis en de breedte geeft aan wat de afmeting van hoogte is.

Rechthoek met afgeschuinde hoek(en) Rechthoek met afgeschuinde hoek(en)

Deze eigenwijze rechthoek gaat jou helpen de kabeltjes van jouw bureau netjes weg te werken. Of geeft de mogelijkheid een hoekbureau gemakkelijk te realiseren. Je geeft via de configurator de lengte en breedte door, en geeft per hoek aan of je deze afgeschuind wilt hebben en zo ja, welke diepte dat mag worden. Zo maak jij jouw vorm écht uniek.

Rechthoek met afgeronde hoek(en) Rechthoek met afgeronde hoek(en)

Naast een gewone rechthoek, kan je ook een rechthoek met afgeronde hoeken bestellen! Je geeft per hoek door wat de gewenste radius door. Aan jou de keuze of je 1, 2, 3 of 4 hoeken af gaat ronden. Zo geef je de legplank, decorstuk of werkblad net dat beetje extra!

Platte ovaal Platte ovaal

Een platte ovaal is een rechthoek met volledig afgeronde hoeken. Deze vorm is ideaal wanneer je zelf een tafel wilt gaan maken. Het geeft ruimte door de afgeronde hoeken, maar zorgt ook voor een gezellige uitstraling. Wanneer je zelf wel eens een cirkel gefreesd hebt, weet je dat het afronden van de hoeken een lastige klus is. Geen nood! Wij zorgen voor strakke, net gefreesde randen.

Zoek jouw favoriete houtsoort uit in onze webshop en geef via de configurator gemakkelijk de gewenste buitenmaten van de vorm op. Wij zorgen ervoor dat de hoeken volledig afgerond worden.

Hart Hart

Wil je een liefdevolle vorm kiezen? Ga dan voor een harten vorm! Kies zelf de grootte via het bestelproces, en wij zagen het op maat voor jou!

Polygoon Polygoon

Een polygoon is de wiskundige term voor een veelhoekige vorm met minstens 3 zijdes. Wanneer je op zoek bent naar budgetvriendelijke decoratie voor aan jouw muur of gewoon op zoek bent naar een unieke vorm: wij zagen het voor je!

Je kan zelf bepalen hoeveel zijdes jij wilt hebben. Zo kun je vanuit deze vorm een pentagon, hexagon, heptagon, octagon, nonagon en decagon maken. Alles wordt in de millimeter nauwkeurig gefreesd.

Ster Ster

Wil jij een uniek cadeau aan iemand geven, of ben jij op zoek naar creatieve wanddecoratie? Met onze ster kan je alle kanten op! In de configurator geef je de buiten- en binnendiameter aan, en het aantal punten. Zo heb jij snel en gemakkelijk een ster geconfigureerd voor jouw volgende project. Hoe handig is dat!

Druppel Druppel

Ben jij op zoek naar wanddecoratie voor aan de muur? Kies de druppel vorm! Laat de druppel door ons op maat frezen. Het enige wat jij hoeft te doen is je gewenste afmetingen aan te geven via onze handige configurator. Wij bezorgen de gewenste druppel vorm al binnen enkele werkdagen thuis. Dat is écht handig.

Kwartrond Kwartrond

Wil je een wandplank in de hoek van je muur? Kies dan voor de kwartronde vorm. Ideaal om van je loze hoek iets creatiefs van te maken. Bepaal zelf de lengte via de configurator. Zo heb je binnen enkele klikken een mooie opbergoplossing!

Edelsteen Edelsteen

Heb jij een tof idee waarbij je een edelstenen vorm nodig hebt van hout? Kies zelf de beschikbare afmetingen van de breedte en hoogte via ons bestelproces. Wij hebben het erg makkelijk voor je gemaakt! Wie gun jij deze gave vorm?

Vlieger Vlieger

De vlieger vorm kent iedereen wel! Ben jij op zoek naar een ruit, vlieger of diamant vorm? Wij frezen de vorm voor je op maat! Kies een van onze beschikbare houtsoorten en geef gemakkelijk de gewenste afmetingen door. Je hebt de vlieger al binnen enkele werkdagen in huis.

Pijl Pijl

Een houten pijl als decoratie? Maak het zo artistiek als je wilt. Door zelf de dikte, breedte en lengte te bepalen aan de hand van de beschikbare maten, configureer jij je snel de door jou gewenst pijl. Handig voor jouw volgende feestje, om richting aan te geven voor een route of om aandacht te vestigen op een specifiek onderwerp. Kies de gewenste houtsoort in onze shop en ga direct aan de slag met configureren!

Ton Ton

Op zoek naar een unieke, symmetrische tafelvorm? Ga voor een tonvormige tafel! De ton valt onder de ovalen-familie en heeft als voordeel ten opzichte van een ovaal dat het twee extra platte zijdes heeft. Deze vorm configureer je gemakkelijk door de lengte en breedte door te geven. Wij zorgen voor een mooie afgeronde zijdes.

Ei Ei

Met een eivorm kan jij je gewenste eigentijdse tafel creëren. Deze vorm is uniek door zijn symmetrische vorm over de lengte, maar unieke rondingen in de breedte. Bepaal zelf met de beschikbare maten die worden aangegeven in het bestelproces je moderne tafel.