Zelfbouwwerkbank op maat van beukenhouten paneel, van Pasquale

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Pasquale

Pasquale

IT

Gemiddeld

2 minuten

Pasquale heeft zelf een werkbank op maat gemaakt. Omdat hij weinig ruimte heeft in zijn garage, heeft hij ervoor gekozen om de werkbank zelf op maat te maken. Hij koos voor op maat gezaagd beukenhout.

Beschrijving door Pasquale

Ik had een stevige en stabiele werktafel nodig, met voldoende oppervlak, een bankschroef en andere systemen om de stukken vast te houden; Ik moest ook het oppervlak van mijn De Walt 745-cirkelzaag vergroten en een steunbasis creëren voor de Triton MOF001-router. De beschikbare ruimte in mijn garage is echter zeer beperkt, dus besloot ik één multifunctionele toonbank te creëren, die zowel een werktafel als een steun voor elektrisch gereedschap was en die was uitgerust met intrekbare wielen (foto 12), om verplaats hem gemakkelijk indien nodig.

Hoe ik dit project heb gemaakt

De toonbank meet 160 x 90 cm, hoogte 95 (met ingetrokken wielen); het bovenoppervlak en de bek van de bankschroef zijn gemaakt van 40 mm dik gelamineerd beukenhout; al het overige is van 18 mm berkenmultiplex. Elk element van de draagstructuur (foto 10) bestaat uit verschillende stukken (doorgaans 3) die aan elkaar gelijmd zijn, om de pen-gatverbindingen gemakkelijk te verkrijgen en een goede sterkte te garanderen (foto 11). Het oppervlak waarop de cirkelzaag rust is in hoogte verstelbaar met behulp van vier schroeven met knoppen die onder het oppervlak zelf zijn geplaatst (foto 6). In een van de onderste compartimenten zal ik de aspirator en de cycloonafscheider voor het zaagsel huisvesten. In een later stadium ben ik van plan een reeks lades aan de voorzijde te maken en deuren om het afzuigcompartiment af te sluiten.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

160,0 x 90,0 x 95,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Pasquale en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

371,83 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken