Een werkblad op maat maken voor in de bijkeuken, door Fabian

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Fabian

Fabian

NL

Makkelijk

2 minuten

Fabian heeft een werkblad op maat gemaakt voor in de bjikeuken. Met behulp van multiplex populier op maat gezaagd is er een stevige werktafel ontstaan. In de bijkeuken is een werkblad op maat ideaal om bijvoorbeeld de was op te vouwen. 

Omschrijving van Fabian

In onze bijkeuken heb ik een basis van Ikea kasten geplaatst. Daar tussen heb ik met besteld en op maat gezaagd hout een nis gemaakt met werkblad. Onder het werkblad is ruimte voor een wasmachine en droger. Het werkblad is ideaal om de was op te vouwen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb drie platen multiplex online besteld. Deze platen heb ik een tikkeltje te ruim besteld omdat de wanden waarop ze moeten aansluiten niet perfect haaks zijn. Dit bood mij de mogelijkheid om in het werk de platen exact pas te maken. Allereerst heb ik alle platen op maat gemaakt. Hiervoor heb ik een cirkelzaag met geleiderails gebruikt. Vervolgens heb ik de kopse kanten van het hout geplamuurd en glad geschuurd. Hierdoor is de ruwe houtstructuur niet meer zichtbaar. Nadat alles mooi glad is geschuurd en splinter vrij is gemaakt heb ik de platen voorzien van een laag grondverf en twee lagen matte lak. Vervolgens ben ik de platen gaan plaatsen. De bovenste plaat is als eerst geplaatst en vast geschroefd vanuit de binnenkant van de kast. Zoals je op de foto's kunt zien heb ik hier een klein wit latje tussen geplaatst om te zorgen dat de deuren niet gaan klemmen en de onregelmatigheid van de Ikea kasten wordt uitgevuld. De achterplaat is als tweede geplaatst. Deze is met montagekit op de muur bevestigd. Omdat deze niet zwaar belast wordt is dat een prima bevestigingswijze. Het werkblad heb ik als laatste geplaatst. Deze zit tegen de onderkant van de achterplaat geklemd en is aan de onderzijde bevestigd met een houten lat. Aan de linker zijkant zit hij middels een schroef vanuit de binnenzijde van de kast bevestigd. Aan de rechterkant zit hij met een hoekijzer aan de muur vast. Tot slot heb ik het werkblad voorzien van een beschermende laag van blanke twee componenten lak.

Afmetingen van mijn DIY project

140,0 x 60,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Fabian en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

248,32 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken