Twee mobiele werkbanken voor in de garage, door Jochem

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jochem

Jochem

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Jochem heeft twee stevige werkbanken gebouwd met een onderstel wat je omhoog kunt draaien zodat ze met hun poten op de grond staan. Het is gemaakt van Multiplex berken wat het geheel erg stevig maakt.

Twee mobiele werkbanken, door Jochem

Om in mijn werkplaatsje lekker te kunnen werken heb ik twee stevige werkbanken gebouwd met een onderstel wat je omhoog kunt draaien zodat ze met hun poten op de grond staan. Ook is er plaats voor de hele voorraad schroeven en bouten, zit er een grote bankschroef op en kan ik m'n compressor er in opbergen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Om te beginnen heb ik het geheel in Fusion 360 getekend, zodat ik precies wist welke onderdelen ik nodig zou hebben. De poten van de werkbanken bestaan uit samengestelde delen berken multiplex. Deze zitten steeds met 3 lagen aan elkaar verlijmd en met wat kleine spijkertjes vastgezet. Bij het samenstellen hou je al ruimte om de verschillende onderdelen in elkaar te zetten. Het is handig om hier een klein strookje voor te gebruiken (kun je extra mee bestellen, dan is het exact dezelfde breedte). In de poten is een uitsparing gemaakt waarin het kastje valt. Dit zijn 6 planken die aan elkaar gelijmd en geschroefd zijn. In het midden zit een dubbele, voor de extra stevigheid. De wielen zitten op een plank die precies even groot is als de onderste plank van het kastje, deze valt ook in een uitsparing in de poten en wordt door een schaarkrik naar beneden geduwd. De krik is te bedienen door een gat in de onderste balk. Dat kan met de slinger, maar op mijn krikjes past ook een dop van een dopsleutel, die je in de accuboor kunt zetten.

Afmetingen van mijn DIY project

120,0 cm lang, 60,0 cm diep en 96,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken