Zwevend bed gemaakt van verlijmde houten panelen van Markus

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Markus

Markus

DE

Gemiddeld

3 minuten

In dit project beschrijft Markus gedetailleerd hoe hij aan de slag ging om zijn zelfgemaakte bed te creëren. Hij werd geïnspireerd om het bed zo te ontwerpen dat het lijkt te zweven. Verlichting erbij en het is een prachtig project geworden! Lees hieronder meer over Markus'. Benader.

Beschrijving door Markus

Ik heb dit bed gebouwd op basis van een idee van Jonas Winkler. Het idee is om een ​​massief houten bed te hebben dat eruit ziet alsof het zweeft. Ik heb het frame opgebouwd uit de 22 mm multiplexpanelen. Door de schuine kanten aan de zijkanten zie je dit later pas als je verder weg staat. Hierdoor ontstaat het zwevende effect. Let op: mijn bed is slechts 140 cm breed, daarom heb ik het hoofdbord aan de muur geschroefd om te voorkomen dat het omvalt. Bij een groter bed (180 cm) zou dit niet nodig moeten zijn omdat het gewicht waarschijnlijk voldoende is. Op dit frame zit een frame gemaakt van balken van 60x80 mm, die ik aan elkaar heb geschroefd om 120x80 mm te vormen nadat ik ze eerst grof op lengte heb gesneden. De balk aan het hoofdeinde is slechts 40x80 mm omdat ik wat ruimte moest besparen. Met behulp van inschroefmoeren zijn de afzonderlijke onderdelen aan elkaar geschroefd, zodat het geheel weer gedemonteerd kan worden. De nachtkastjeverlengingen heb ik gemaakt met 18 mm vurenhout. Bouw eerst de dozen op (houten deuvels en lijm) en schroef ze vervolgens met behulp van inschroefmoeren weer vast aan het frame. Vervolgens geschuurd en geglazuurd, daarna geschuurd en opnieuw geglazuurd. De lampen zijn zelfgemaakt van een clip-on lamp en een vierkant stuk hout van 34x34 mm. De schakelaar heb ik in het nachtkastje ingebed. Als laatste heb ik de verlichting bevestigd en dat was het...

Hoe ik dit project heb gedaan

Basis: Boor gaten (6 mm of 10 mm), draai moeren erin en schroef de panelen aan elkaar met M6 schroeven Frame: Schroef altijd twee balken aan elkaar vast zodat er een grotere ontstaat (met normale houtschroeven worden deze niet gedemonteerd opnieuw). Ik heb de balken verspringend aan elkaar geschroefd, waardoor het frame makkelijker in elkaar te zetten is, maar je moet wel op de juiste lengte van de korte uiteinden letten bij het aan elkaar schroeven. De uitstekende uiteinden heb ik iets langer gelaten. Vervolgens wordt het frame weer aan elkaar geschroefd met inschroefmoeren zoals het frame. Nachtkastje: Boor gaten voor de houten deuvels (ik gebruikte 8 mm) en zet ze vervolgens in elkaar met lijm. Wanneer uitgehard, met inschroefmoeren aan het frame vastschroeven. Verlichting: LED-strips met bewegingsmelders bevestigd aan de onderzijde van de spijlen.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

212,0 cm x 156,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Markus en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

248,28 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken