Een zelfgemaakte blokken trap met opbergruimte voor hoogslaper, door Fenna

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

F.O.

F.O.

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Fenna

Dit is het laatste deel van het eerder gedeeld project (te vinden: hoogslaper Fenna). Het is een multi functionele blokken trap voor het bereiken van de hoogslaper. Elk blok is ook direct een opbergruimte. Het is een totaal van 4 blokken met 1 of 2 opbergruimtes. Ik moest in ongeveer 85cm een hoogte van 1m50 zien te krijgen, dus ik moest slim omgaan met de traptredes. Het zijn 2 vierkante traptredes, en 2 ondiepe, brede traptredes. De laatste stap is de stap in het bed.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb een tekening gemaakt in Sketchup. Voordat ik echter de daadwerkelijke maten kon inmeten, moest de hoogslaper zelf eerst gerealiseerd zijn. En zelfs toen heb ik bepaalde planken langer besteld, zodat ik ze ter plekke nog verder op maat kon zagen. Er is geen muur haaks of recht dus dat maakte het extra uitdagend. Ik heb de blokken een voor een in elkaar gezet en een voor een aan elkaar gemonteerd. Eerst goed meten, zagen, voorboren, schroeven. Ik wilde graag zo min mogelijk schroeven in het zicht hebben (aan de boven- en zijkanten), dus ik heb alle planken op de niet zichtbare delen bevestigd. De top planken heb ik met hoekjes aan de binnen kant bevestigd.

Afmetingen van mijn DIY project

Breedte: 85,0 cm 
Diepte: 72,0 cm 
Hoogte: 150,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van F.O. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

329,57 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken