Zelf een kinderbed op maat gemaakt voor in een nis, door Teun

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Teun

Teun

NL

Gemiddeld

2 minuten

Er zijn veel leuke kinderbedden op de markt. Maar soms past een standaard-bed niet of wil je net wat anders. Zelf maken geeft sowieso altijd veel meer voldoening! In het geval van Teun bleek een standaard ledikant niet te passen. Hij koos ervoor om zelf met gezaagde MDF panelen aan de slag te gaan. Het resultaat is een heel fraai kinderbed!

Omschrijving van Teun

Op maat gemaakt kinder bed in een nis met lades, stopcontact en bekleden wanden. De nis heeft een afmeting van 202,0 bij 74,0 cm en daardoor was een standaard bed ledikant niet mogelijk

Hoe ik dit project gemaakt heb

Omdat we de plint wilde laten doorlopen hebben we eerst met behulp van balken een verhoging gemaakt. Hierop is een besta lade kast van ikea geplaatst. Deze is vastgemaakt aan de verhoging zodat er geen schuiven of verplaatsen achteraf kan plaatsvinden. Vervolgens hebben met behulp van de planken vanuit de webshop het matras frame gemaakt. Deze rust op extra balken zodat de besta niet dragend is. De zijkanten met daarin een stopcontact verwerkt is dichtgemaakt met opmaat mdf plankjes. Tevens hebben we opmaat mdf planken bekleed met pu schuim en vervolgens met stof omtrokken. Deze vormen de zijwanden als zacht en warm kajuit. Deze rusten op het bedframe en zijn afneembaar door het gebruik van dubbelzijdig plakband. Het geheel vormt een kinderbed met een matras van 200 x 70 cm.

Afmetingen van mijn DIY project

202 x 74

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Teun en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

94,26 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken