Zelf een hoogslaper maken voor kind van timmerpaneel vuren, door Fenna

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Fenna

Fenna

NL

Gemiddeld

2 minuten

Fenna laat in dit DIY project zien hoe ze zelf een hoogslaper heeft gemaakt voor haar zoon. Voor deze klus heeft ze timmerpaneel vuren in een dikte van 28mm op maat besteld. Zo kon ze direct starten. Lees meer over haar aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Fenna

Dit is stap 1 van de hoogslaper voor mijn zoon van 6. De standaard hoogslapers passen niet bij het idee wat ik in mijn hoofd heb. Zelf maken dus! Stap 1 is het bedframe. Deze is deels bevestigd aan de muur en steunt op 2 palen. Er past een lattenbodem en matras van 1m80 bij 0m80 in. Ik houd dan nog een stukje over voor een losse 'stapplank' aan het voeteneind, zodat je makkelijk het bed 'in kan duiken'. Stap 2 is het maken van een hekje. Deze komt tot aan het plafond. Wel zo veilig. Dit komt later. Stap 3 is het maken van de kubuskasten die zowel voor opbergruimte als trap fungeert. Dit komt tevens later.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na het uitvoerig uittekenen van mijn idee in Sketchup ben ik gestart met het bedrame. Ik heb hiervoor vuren timmerpanelen gebruikt van 28mm. De langste zijwand heb ik bevestigd aan de stenen muur. De palen heb ik met deuvels aan de zijwanden bevestigd en netjes ingezaagd waardoor het wegvalt in de zijwanden. De 2 hoeken aan de linkerkant van het bed hebben een hoekverbinding aan de binnenkant gekregen voor extra stevigheid. De rechter zijwand heb ik voor de zekerheid ook nog bevestigd aan de muur. Dit is een houten wand. In dit huis is geen muur haaks en bijna elke muur staat hol of bol. Het vergt wat extra aandacht en uitdaging.

Afmetingen van mijn DIY project

Lengte x breedte x hoogte 221,0 x 85,6 x 172,0 cm.
Onder het bed is een stahoogte van 150,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Fenna en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

119,58 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken