DIY: frame voor tweepersoons opklapbed van Multiplex Berken, door Joost

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Joost

Joost

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Een 2-persoon opklapbed van 160,0x200,0 cm voor een logeerkamer. Dus een frame voor de matras, een ombouw rond dit frame en een kast waarin het bed kan worden opgeborgen. Deze kamer wordt ook gebruikt als hobbyruimte.

Opklapbed frame op maat

Eerst het frame gemaakt voor het bed en daarna het hele frame. Vervolgens inklappoten gemonteerd en scharnierpunten. Nadat de 'bak' klaar was, de kast gemaakt waarin het bed wordt ingeklapt en daar ook het scharnierpunt gemonteerd. De specifieke materialen (poten, scharnieren, drukveren) zijn besteld via rockler.com. In Amerika wordt dit een Murphe bed genoemd. De bouwtekening aangepast van inches naar centimeters en naar matrasmaten voor Nederland (60 x 80 inch werd 160,0 x 200,0 cm).

De afmetingen van het project

Totale afmetingen van de kast (als het bed dus ingeklapt is), is 174,0 cm breed, 45,0 cm diep en 220,0 cm hoog. Het hele bed zelf is 16,0 cm hoog, 169,0 cm breed en 204,0 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joost en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1282,97 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken