Zelf een inbouw kledingkast maken voor de slaapkamer van MDF op maat, door Tim

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Tim

Tim

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Tim laat in dit DIY project zien hoe hij met op maat gezaagd MDF gegrond een fraaie inbouw kledingkast heeft gemaakt. Door het MDF op maat te bestellen kon hij direct starten met zijn project. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Tim

We wilden van de lange wand in onze slaapkamer een kastenwand maken die precies paste. Omdat de gevel twee dieptes had was dit best een uitdaging. We hebben ervoor gekozen om tegen het ondiepe deel een legkast met 5 planken en drie deuren te maken en tegen het diepe gedeelte twee hangkasten met plank en ieder twee deuren te maken. Het is bij het meten en tekenen belangrijk om rekening te houden met de dikte van de platen, in ons geval 18mm gegronde mdf platen. Daarnaast in het raadzaam om voor de deuren een marge van 2-3mm mee te nemen ivm het opendraaien. Als je deuren te strak op elkaar komen kunnen deze niet meer open.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Op de vloer hebben we een geraamte met plint op maat laten zagen waar de blokken van de kasten boven konden worden geplaatst. Toen deze waterpas was bevestigd hebben we de kastenblokken hebben we in elkaar geschroefd en daarna tegen elkaar op het geraamte geplaatst. Deuren van 45,0 x 203,0 cm met ieder 4 scharnieren bevestigd. Als laatste een likje verf (Ral 7047) over de voorgegronde 18mm mdf platen en de gietijzeren knoppen waren de finishing touch.

Afmetingen van mijn DIY project

320,0 cm bij 215,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Tim en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

738,11 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken