Een zelfgemaakte minimalistische garderobekast van eikenhout, door Elmar

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Elmar

Elmar

NL

Gemiddeld

2 minuten

Elmar laat in dit DIY project zien hoe hij met behulp van de online zaagservice een fraaie garderobekast heeft gemaakt. Voor een deel van zijn klus heeft hij MDF eiken dosse en underlayment panelen online besteld. Zo kon hij direct met materiaal aan de slag. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Elmar

Ik heb een garderobe / wandkast gemaakt van eikenhout latten en panelen van MDF met een eikenfineer toplaag. De kast bevat lades, een garderobe gedeelte en diverse grote en kleine vakken om veel op te kunnen bergen. Ik heb sommige delen opgehouden voor een speels karakter. De planken in de kast zijn van HPL platen, witte buitenkant zodat het licht oogt. De kast is nu bruikbaar en kan makkelijk uitgebreid worden met extra delen of handigheidjes.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst een gedetailleerde werktekening gemaakt en alle latten op maat gezaagd. Ik heb ook alle gaten voorgeboord. Ik heb dit gedaan met een boormachinehouder (superhandig). Toen heb ik de eikenhouten latten in de lak gezet (hoeft niet, wel beter). Daarna het geraamte in elkaar gezet op de plaats en tegen de muur geschroefd op sommige plekken. Toen het geraamte klaar was heb ik de panelen op maat besteld en opgehangen met kleine compacte scharniertjes.

Afmetingen van mijn DIY project

De kast heeft totaalbreedte van 350,0 cm en is 260,0 hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Elmar en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

740,35 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken