Super strakke ombouw voor Amerikaanse Koelkast, door Erik

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Erik

Erik

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Ombouw voor een Amerikaanse koelkast met extra kastruimte ernaast. We hadden wat extra kastruimte nodig en daarmee meteen de koelkast weggewerkt. Dit scheelt meteen in het geluid (want die koelkast maakt soms nogal eens rare geluiden).

Koelkast ombouw op maat

Begonnen met een tekening in Sketchup. Hierbij de maten van de koelkast aangehouden met nog 15mm ertussen aan alle kanten. De totale breedte van de kast moest gelijk lopen aan een muur die tegenover de kast staat. De rest was dus voor de kastruimte.
De zichtbare kanten van de MDF opgedikt met extra latten.

Ik heb voor 18mm gegrond MDF gekozen. Dit scheelt enorm met verven want het zijn best grote vlakken. Het is nog wel aan te raden om delen die in het zicht zitten nog een keer met grondverf te verven alvorens met de eindlak aan de slag te gaan. De kast is 3 keer met hoogglans afgelakt.

Voor de planken gekozen voor muliplex, aangezien dit wat meer kan dragen dan MDF, zeker met een breedte van 90,0. Oorspronkelijk gekozen om de planken met deuvels te bevestigen maar uiteindelijk toch maar extra latten besteld om onder de planken te bevestigen en dan de planken hierop vast te schroeven. Dit is steviger en makkelijker uit te lijnen.

De deurtjes vallen in de kast. MDF is makkelijk te bewerken dus de kanten afgerond door met de hand te schuren.
Voor scharnieren gebruik gemaakt van Blum 71B3750 en voor de scharnierplaat de Blum 173H7100. Deze heeft een extra afstelschroef wat goed van pas komt. De afstand tussen de deurtjes had ik 2mm aangehouden. Dat is wat aan de krappe kant als je het nog goed af wilt stellen dus daar zou ik volgende keer wat meer marge gebruiken.

Om netjes de totale maten te berekenen heb ik gebruik gemaakt van een Excel sheet. Zo kan je makkelijk "schuiven" met de afmetingen en wordt de rest weer berekend. Zo is het makkelijk om de maten over te nemen als je gaat bestellen bij opmaatzagen.nl en maak je geen fouten. Alles klopte dan ook precies toen het werd geleverd!

Om het geheel extra te verstevigen en de binnenkant er beter uit te laten zien is nog een hardboard plaat achter het deurgedeelte aangebracht. Het gedeelte achter de koelkast is open in verband met de koeling.

De afmetingen van het project

De totale kast is 192,0 breed bij 180,0 hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Erik en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

581,07 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken