Bescherming omhulsel voor de BBQ in de tuin, door Koen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Koen

Koen

BE

Heel makkelijk

2 minuten

Koen deelt zijn ervaring met het maken van een op maat gemaakt beschermend omhulsel voor zijn BBQ in de tuin. Hij geeft praktische tips en laat zien hoe je jouw BBQ kunt beschermen tegen weersinvloeden en het hele jaar door kunt genieten van buiten koken. Laat je inspireren door zijn project en ontdek hoe je jouw buitenruimte kunt verbeteren met zelfgemaakte oplossingen.

Omschrijving van Koen

Houtbarbecues zijn een decoratief element in de tuin. Het Belgische weer is niet altijd even goed en zonder hoes staan ze dan ook snel vol met water. Om het decoratieve van de BBQ te behouden heb ik twee platen gemaakt die mijn vuurkorf en houtopslagplaats beschermen tegen regen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het hoeft niet altijd complex te zijn, twee simpele platen voldoen. Beide platen zijn de kleinste dikte van betonplex dit om ervoor te zorgen dat het decoratieve element van de BBQ niet zou verstoord worden. De topplaat is een cirkel 0.5 cm breder dan de rand van de vuurkorf, op deze manier loopt overtollige water naast de korf. Bovenop de plaat is er ruimte voor een paar planten of andere elementen die dienen als gewicht maar ook als verfraaiing. De tweede plaat is in de breedte 0.5 cm breder dan de opening en passend in de hoogte; de houtopslagplaats kan volledig worden afgesloten zodat bij slagregen het hout toch geschikt blijft voor de BBQ.

Afmetingen van mijn DIY project

83,5 x 51,4 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Koen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

78,37 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken