DIY Koelkastombouw van MDF zelf maken, Charis doet het voor!

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Charis

Charis

NL

Gemiddeld

2 minuten

Is jouw koelkast ook een doorn in het oog? Maak hem deel van je keuken door een strakke ombouw om je koelkast te monteren in de kleur van je keuken. Zo creëer je makkelijk en snel de keuken van je dromen. Wil je weten hoe je dit kan doen? Charis, van het blog Charis de Fauw interior & styling, maakte haar eigen ombouw van MDF. We hebben stap voor stap omschreven hoe ze dit aanpakte. Ze bestelde op maat gezaagde zuilen bij TOSIZE.be en had binnen een dag de ombouw helemaal naar haar zin.

Een koelkastombouw zelf maken

Is jouw koelkast ook een doorn in het oog omdat die écht niet bij jouw keuken past? Maak een ombouw in dezelfde kleur als jouw keuken, zoals Charis dit deed. Zo zorg je binnen een handomdraai dat jouw koelkast, ongeacht het formaat en de kleur, binnen jouw keuken past. Bij TOSIZE.be bestel je de onderdelen als bouwpakket. Lees snel verder om erachter te komen wat je nodig hebt, en hoe je de ombouw snel en gemakkelijk kan realiseren.

Wat heb je nodig?

Op maat gezaagd

Benodigdheden

Configureer hier je eigen zuilen in jouw formaat!

DIY; stappenplan voor jouw koelkastombouw

  1. Bestel de zuilen handig op maat bij TOSIZE.be. Zie haar boodschappenlijst hieronder.
  2. Voeg verstekken toe om naadloze verbindingen te maken! Lees hier meer over verstek.
  3. Thuis leg je de planken met verstek randen tegen elkaar, zodat je met een beetje lijm ertussen de platen gemakkelijk op hun plek vast kan zetten. Laat dit geheel drogen (afhankelijk van de lijm een half uur tot een uur) en lijm de ‘deksel’ erop.
  4. Schuur vervolgens met een schuurpapiertje de randen, deze kunnen erg scherp zijn!
  5. En dan is de basis van je zuil klaar. Mogelijk moet je de kieren nog iets bij plamuren, en dan kan de eerste laklaag erop. Zo past de ombouw zeker weten bij jouw keuken.

Afmetingen van mijn DIY project

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Charis en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

520,49 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken