DIY: Keukeneiland van MDF met blad in marmeren look, door Lucien

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.beStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Lucien

Lucien

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Om optimaal gebruik te maken van de openkeuken in een vierkante wat kleine ruimte - hebben wij ervoor gekozen om geen eettafel te plaatsen maar een zelf ontworpen keukeneiland met zitplekken aan weerskanten 4 tot 6 personen (2 tot 3 aan elke kant). Een goedkope variant - op maat met opmaat gezaagd mdf van TOSIZE.com Vervolgens het onderstel gewrapt met meubelfolie en als toplaag een kunststof marmeren plaat met opmaat gezaagde kunststof marmeren plinten (van hetzelfde materiaal)

DIY: keukeneiland

Stap 1 - ontwerp gemaakt Stap 2 - alle maten opgemeten voor de grootte van het keukeneiland (rekening houdend met zitplaatsen en het opengaan van kastdeurtjes en vaatwasser + loopruimte - hierin +/- rekening gehouden met standaard maten) Stap 3 - op schaal van 1:20 uitgetekend Stap 4 - mdf plaatmateriaal + kunstofmarmeren platen berekend en uitgetekend & vervolgens besteld. Stap 5 - eerst het onderstel per onderdeel gewrapt met meubelfolie. Stap 6 - onderstel in elkaar gezet als een in breedte uitgerekte letter H. (Vastgezet met houtlijm en schroeven uiteraard) Stap 7 - keukenblad erop geplaatst en net zoals in stap 6 beschreven vast gemonteerd. Stap 8 - kunststof marmeren plaat erop geplaatst en vast gekit. Stap 9 - kunststof marmeren plinten bevestigd met montage kit. Stap 10 - plaatsen op de gewenste plek, barkrukken plaatsen en genieten maar! Een erg simpele + goedkope manier om toch de beleving van een keukeneiland te ervaren!

De afmetingen van het eiland

Formaten van het keukeneiland zijn te zien op de tekening. Dikte keukeneiland blad 22mm (waarbij nog een dikte van 4mm kunststof marmeren plaat erboven op ligt - totaal 26mm dikte) De zijkanten en het midden stuk hebben ook een MDF plaatdikte van 22mm. Overige maten zoals eerder aangegeven te zien op tekening.

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Lucien en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

11 items in totaal

€ 865,36


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken