Volkswagen transporter camper keukentje, door Laurens

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Laurens

Laurens

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Voor onze zelfbouw camper hebben we een keukenblok gemaakt in een L-vorm. Zo past er precies een compressor koelbox in en hebben we genoeg ruimte voor watertanks en andere opslag. Het werkblad is uiteindelijk van bamboe gemaakt.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Allereerst hebben we de afmetingen genoteerd van alle inbouw-apparatuur zoals de spoelbak, koelbox en schoon- en vuilwatertanks. Op basis hiervan konden we bepalen wat de totale afmeting van de L-vorm moest worden. Vervolgens hebben we berekend hoe groot de verschillende lades en kastjes moesten zijn om genoeg opbergruimte te hebben. Dit hebben we allemaal verwerkt in een tekening in sketchup om een goed beeld te krijgen van het eindproduct.

Het geraamte bestaat uit een aantal latten met grote scheidingswanden. Door niet eerst een raamwerk van latten te maken bespaar je kostbare centimeters die je hard nodig hebt voor je lades. Het geraamte zit aan de achterzijde vast met bouten en moeten in bestaande gaten in het chassis van de bus en is daardoor ook demontabel voor eventueel onderhoud.

Na het geraamte monteerden we alle lades en deurtjes. Als laatste volgde het werkblad. Uiteindelijk is alles natuurlijk passen en meten dus het is helaas niet meteen kant en klaar op maat; je moet toch nog zelf hier en daar wat aanpassingen doen om het te laten passen. Maar dit is een hele mooie basis!

Het was bijzonder fijn om de grootste delen al op maat gezaagd te ontvangen; ik heb zelf geen tafelzaag dus dan is het lastig om mooie rechte einden te maken.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Hoogte 90, cm

Diepte 70,0 cm/52,0 cm

Breedte 106,5 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Laurens en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

356,60 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken