Zelfgemaakte voorraadkast onder trap van multiplex, door Jimme

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jimme

Jimme

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een kastsysteem onder de trap met verschillende vakken om de boodschappen en andere spullen in op te slaan. Veel planken zijn in hoogte verstelbaar en door met vakken te werken kunnen er zowel hoge als lage producten efficiënt worden neergezet.

Een kastsysteem onder de trap zelf maken

Ik wilde een voorraadkast met veel planken en verschillende hoogtes zodat we onze boodschappen gemakkelijk en overzichtelijk konden opslaan. De vorige voorraadkast was namelijk een grote rotzooi geworden. Ik heb voor  gekozen omdat de natuurlijke houtlook mij aansprak en omdat ik verder niet heel veel eisen aan het meubel had (het staat tóch achter een binnendeur). Verder wilde ik een meubel waarvan de plankjes in hoogte verstelbaar waren, zodat we de hoogte kunnen aanpassen als we in de toekomst andere spullen hier kwijt wilden.

De 3 horizontale planken zijn door middel van steunbalken aan de muur en aan de trap bevestigd. Daarnaast steunen deze planken op de verticale planken. Daartussen zijn verschillende kleine planken horizontaal geplaatst. Deze zijn in hoogte verstelbaar dankzij voorgeboorde gaatjes en plankendragertjes. Één plank op ooghoogte is haaks op dit geheel bevestigd, zodat ook de trap zelf wordt benut om spullen neer te kunnen zetten. Van enkele kleine balken en 24 mm stokken is een flessenrek gemaakt.

Het geheel is aangepast aan deze specifieke trap en aan de boodschappen die wij vaak in huis hebben.

Een kast precies op maat

170,0 x 177,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jimme en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

208,34 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken