Schoenenkast van MDF met grenen planken

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Charon

Charon

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Voor onze hal heb ik hout gebruikt van OPMAATZAGEN.nl om een schoenenkast te maken. Omdat het geen haakse hoeken had, zou een rechthoekige kast niet mooi passen en heb ik besloten iets op maat te maken (in stijl van de kast die in de woonkamer is geplaatst).

Hoe heb je de kast gemaakt?

In de hal was eerst een radiator hier geplaatst. Bij aanschaf van het huis werkte deze niet, waardoor we de keus hadden wat te doen met dit hoekje. Aangezien het soms een rommeltje was met de schoenen, hebben we ervoor gekozen de radiator weg te halen. Allereerst heb ik een frame passend gemaakt, met 44x44 vuren balken. Toen deze gereed was, kon ik alle componenten op maat bestellen. Het front en midden is grotendeels bekleed met 16mm MDF planken (achterschot is een 9mm MDF plank). Dezen zijn allen in de MDF grondverf gezet, waarna ze bewerkt zijn met betonlook verf. De eerste maal dekken met de roller en een tweede maal om het betonlook effect te maken.Vervolgens heb ik voor de legplanken, grenen panelen besteld in de dikte van 28 mm. De legplanken had ik direct op maat laten zeggen, waardoor ze perfect paste. De bovenste legplank moest ik nog op maat zagen, omdat het geen haakse hoeken waren. De schuine hoeken heb ik gezaagd, om het mooi passend te maken. Na het afwerken van de planken met een schors kleurige beits, heb ik deze in de kast gemonteerd en het geheel aan de muur bevestigd.Resultaat: een mooi opgeruimde hal, waarbij elementen uit de woonkamer terugkomen.

Wat zijn de afmetingen?

De maten zijn 105,0 cm breed bij 75,0 cm hoog en 37,0 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Charon en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

224,92 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken