Open schoenenkast MDF verijdeld, van Doris

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Doris

Doris

DE

Gemiddeld

2 minuten

Doris heeft zelf een witte open schoenenkast gemaakt van TOSIZE.be gesneden plaatmateriaal. Door ons het plaatmateriaal te laten snijden, heeft hij zijn ideale schoenenkast voor de gang in zijn appartement kunnen creëren en tegelijkertijd voorkomen dat er veel vuil binnendringt. Bouw zelf een schoenenkast als je je huis netjes wilt houden!

Beschrijving

Bij de entree moet een open schoenenkast aanwezig zijn, waar u uw schoenen snel kunt neerleggen, zodat er geen vuil de woning binnenkomt. De kast moet ook een ophangsysteem hebben voor een betere ventilatie van de schoenen. Omdat drankjes op de bovenste plank worden geplaatst, moest de kast zeer stabiel zijn - je moest hem dus zelf bouwen!

Functieomschrijving: Hoe heb je je project gerealiseerd?

Allereerst ontdekte ik op TOSIZE.be welk materiaal het meest geschikt is om te verijdelen. Nadat ik het materiaal had gekozen, MDF grondplaat 18 mm, heb ik de benodigde afmetingen berekend en de bestelling geplaatst, die binnen een week arriveerde. Omdat alles op maat werd gezaagd, kon ik meteen beginnen met boren.

  1. Eerst heb ik de schuine zijwanden geboord en voorzien van meubelverbinders.
  2. Vervolgens heb ik de bodemplaat en de bovenplaat geboord en excentrieken toegevoegd.
  3. Nadat ik ook de schuine zijwanden had geboord en vastgeschroefd, heb ik de kast in elkaar gezet en de achterwand, die slechts 12 mm dik is, vastgeschroefd.
  4. Na de montage heb ik het ophangsysteem voor de schoenen dat in het bovenste gedeelte is geïnstalleerd. Het ophangsysteem was ook de reden om de schoenenkast schuin te bouwen, d.w.z. schuin. H. Aan de bovenkant smaller (27 cm) dan aan de onderkant (35 cm) omdat de schoenen dan makkelijker geladen kunnen worden.
  5. Tot slot heb ik de kast (helaas tot nu toe slechts gedeeltelijk, omdat er leveringsproblemen zijn met de folie) bekleed met zilverfolie die past bij de kleur van de rest van het meubilair, en heb ik de randen afgesneden en viltglijders erop gelegd. Vloer bevestigd.

Zodra de rest van de folie binnenkomt, worden ook de planken verijdeld, maar aangezien dat nog wel even kan duren en de kast al klaar is voor gebruik, verklaar ik mijn project afgerond. Dit was mijn allereerste project en ik denk dat ik het redelijk goed heb gedaan voor een beginner. Vooral dankzij de maatnauwkeurigheid van het materiaal van TOSIZE.be. Hartelijk dank.
 

Uiteindelijke maat: Wat zijn de buitenafmetingen?

Hoogte 90,0 cm, lengte 100,0 cm, diepte boven 28,2 cm, diepte onder 36,2 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Doris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

191,66 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken