Schoenkast onder trap, door Jan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jan

Jan

BE

Bovengemiddeld

3 minuten

Omschrijving van Jan

Een ingebouwde schoenkast onder een trap zonder rechte hoeken en kanten. De trap moest opgevuld worden, en de bedoeling was om de kast een beetje in de hal te laten opgaan, zodat ze er niet echt uitziet als een aparte kast, maar meer als een deel van de ruimte. Ik heb lang gewacht om eraan te beginnen, gezien het feit dat er zoveel kanten niet recht waren. Maar uiteindelijk is het beter meegevallen dan verwacht. Het was al bij al niet zo moeilijk als verwacht. Ik heb een beetje moeten "freestyle" bouwen, gezien ik niet alles getekend heb op voorhand (enkel rechte kanten), maar dit maakt het wel leuk! Tip: Als je het kan tekenen, dan kan je het maken!

Hoe ik dit project gemaakt heb

  1. Grof idee, en nadenken
  2. Meten
  3. Tekenen, als je het kan tekenen, kan je het maken. Het komt erop neer te kijken hoe je alles kan laten passen, hoe je deuren wil laten opengaan (en hoever, de grote kastdeur gaat veel verder open voor betere toegang), en dan beginnen meten (grootte van schabben enz.). Bij ons konden de bovenste schappen niet even groot zijn als de onderste dus zijn die aan één zijde ingekort, en is een stuk zijwand schuin gemaakt. Dit ging ingewikkeld worden om te tekenen, dus de platen zijn iets groter besteld, en ter plaatse op maat gezaagd (met schuine kant enz.), je kan het 'freestyle' noemen. Ook de bodemplaat van de kleine kast onder de trap (is gewoon een holle ruimte, met een bodemplaat) heeft geen enkele rechte hoek, dus ook groter besteld. Alles is op papier geschetst, en dan in een programma getekend (legio online te vinden, ik heb Sketchlist 3D gebruikt, probeerversie).
  4. Alles opmeten om te bestellen. Zie hierboven, de basis is getekend, dus daar had ik alle afmetingen van. Hetgeen niet exact getekend kon worden heb ik gemeten en iets groter besteld, zodat alles kon bijgezaagd worden. Tredes zijn opgevuld langs achter met beukenhout (apart besteld, en ter plaatse gezaagd aangezien elke trede een andere afmeting had en niet recht was). Gezien het tekenprogramma een probeerversie was kan ik niet meer aan de tekeningen helaas!
  5. Bouwen. Hetgeen kon gemaakt worden zonder aanpassingen eerst maken. Sokkel maken, en beginnen meten. Alles bijzagen, nog eens meten, in elkaar zetten, passen, installeren.
  6. Afwerken. Zijwand te kort gemeten (sokkel niet inbegrepen!), dus met een oplossing moeten komen. In plaats van een hele nieuwe plaat, een stuk overschot aan de eigenlijke plaat gezet met lijm en deuvels, en afgewerkt met epoxyplamuur. Na schilderen volledig onzichtbaar.

Afmetingen van mijn DIY project

Kast kan in alle formaten gemaakt worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

800,87 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken