Zelfgemaakt schoenenrek in het trapgat van op maat gezaagd MDF Zwart, door Bas

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Bas

Bas

NL

Makkelijk

2 minuten

In dit DIY project laat Bas zien hoe je slim omgaat met de ruimte! Hij gebruikte het trapgat van de kelder om schoenenrekken op maat te plaatsen. Hij gebruikte hiervoor op maat gezaagd zwart MDF. Lees hieronder meer over zijn aanpak en ervaring.

Omschrijving van Bas

Een MDF schoenenrek wat perfect in de nis past van de keldertrap. Dit zodat de gang niet iedere dag vol ligt met schoenen ;-). Voorheen hadden we de "plastic ikea kasten" maar naast dat de schoenen hierin niet kunnen luchten, zijn de kasten van twijfelachtige kwaliteit. Een houten variant is stukke steviger, daarnaast is deze exact op maat. Je kunt de maten zoals beschreven aanpassen naar je eigen wensen, iedereen heeft doorgaans wel een nisje wat niet gebruikt wordt, voor schoenmaat 44 heb je een minimale schap hoogte van 30 cm nodig, Ik ben echter voor 35 gegaan zodat je ze er makkelijk in en uit kunt halen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Benodigd: (maten aanpassen naar wens)
16,0 x 92,5 x 12,0 cm Vochtwerend MDF zwart 12mm 
16,0 x 35,0 x 12,0 cm Vochtwerend MDF zwart 12mm 

Je begint met het voorboren van het MDF om splijten te voorkopen. Gezien je op de kopse kant gaat schroeven. Dit doe je met een 3mm houtboor. Vervolgens begin je met het maken van de schappen. Je neemt 2x een zijdeel en een lange plank, en schroeft deze haaks (hoek van 90 graden) op elkaar. Vervolgens leg je 2 of 3 schappen boven elkaar, en neem je een lang deel wat je aan de voorkant verschroeft. Dit zorg voor stevigheid en dat de schoenen op zijn plek blijven. Ik ben voor 12,0 cm hoogte gegaan gezien we tieners hebben die graag hoge "Jordans" dragen. Voor het 2e en 3e schap laat je het lange deel oversteken zodat de schappen met elkaar verbonden worden.

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte: Naar wens te maken, 1 schap is 36,2 cm hoog en 92,0 cm breed. Met 5 gestapelde schappen zit je dus op 181,0 cm hoog en 92,0 cm breed. Idealiter zou ik graag nog een extra schap bovenop de kast plaatsen.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Bas en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

112,30 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken