Huisje met betonplex legplanken voor tuingereedschap, door Ben

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ben

Ben

NL

Heel makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Ik heb naast mijn huis een afdakje/huisje gemaakt voor het opbergen van mijn tuingereedschappen. Het bestaat uit een stalen profiel waarin aan de buitenkant eikenhouten planken van 28 mm gemaakt zijn. Bovenop het stalen profiel is een pannendakje gemaakt. In het huisje zijn opbergschappen gemaakt van betonplex platen die ik bij opmaatzagen.nl besteld heb. Deze heb ik exact op maat laten maken en pasten precies in het bestaande profiel. De zaagkanten heb ik nog even met bootlak afgewerkt zodat ze nog wat langer tegen de weersomstandigheden kunnen.

DIY opberghuisje voor in de tuin

Profiel van staal gemaakt waarin aan de buitenkant het eikenhout gemaakt kon worden en in de binnenkant het betonplex als opbergschap. Het staal is met hammerite afgelakt en de eiken planken in de gekookte lijnolie gezet. De betonplex platen heb ik vastgezet met schroeven en voor de tijd heb ik de randen van de platen met bootlak afgewerkt zodat deze goed tegen vochtige weersomstandigheden bestand zijn. Het hout heb ik pas in het huisje gemaakt nadat ik het profiel op bandjes geplaatst heb buiten. Ook toen pas het dakje erop gemaakt.

De afmetingen van het project

113,5x71,5 cm b

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ben en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

245,55 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken