Zelf een inbouwkast maken met behulp van IKEA IVAR (Hack), door Laura

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Laura

Laura

NL

Gemiddeld

2 minuten

Met behulp van timmerpaneel grenen op maat kan je een mooie IKEA Ivar hack maken. Laura heeft zelf een prachtige kast op maat gemaakt voor in een nis. Ze bestelde online timmerpanelen op maat, welke goed bij de IKEA Ivar kast passen, en ging aan de slag. Het resultaat is een prachtige kast op maat met behulp van IKEA en online besteld en gezaagd grenen timmerpaneel.

Omschrijving van Laura

Na een offerte van een meubelmaker voor inbouwkasten zijn we gaan kijken naar een budget-vriendelijker alternatief. Online vonden we mooie foto's van mensen die op basis van een grenen IVAR kast inbouw kasten hebben gemaakt. De missende onderdelen (kop, voet en legplanken) hebben we online via de webshop besteld.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De nissen hebben we gemaakt op basis van de standaard breedte van de IVAR kast (80 cm), dit bleek na stucwerk iets minder dus moesten we bij-zagen. Toen de kasten op maat waren hebben we de voet en kop ingemeten en besteld. Na levering diende we sommige planken (4 cm dik) bij te zagen omdat hoeken niet haaks waren in de kast, vervolgens schuren, in olie en hard-wax zetten en afmonteren. De planken hebben we besteld nadat de onderkast op z'n plek zat. D.m.v. laser de planken ingemeten en na levering met een multi-tool een latje van 2x2 cm uit de onderkant gezaagd. Uiteraaerd blind (voorkant en achterkant niet zichtbaar) zodat we de planken zonder zichtbare beugels konden bevestigen. Ook dit in de olie en hardwax gezet. Met het resultaat zijn we heel erg tevreden,

Afmetingen van mijn DIY project

De kasten zijn 80,0 cm breed en de nis is 230,0 cm hoog en circa 30,0 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Laura en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

184,71 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken