Eikenhouten kapstok met witte haken op maat, door Martijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Een houten kapstok met witte haken, op maat gemaakt zodat deze precies past in de ruimte onder onze trap. Met een opstaande rand als decoratie en om eventueel iets op te kunnen zetten. Daarnaast een (iets lagere) bijpassende kinderkapstok op een andere wand.

Kapstok op maat

Planken (met breedte 25 cm) besteld via TOSIZE.com, waarvan we 10 cm af hebben gezaagd om de rand te kunnen maken. Daarna in de lengte op maat gezaagd. Onder de trap is de plank schuin afgezaagd zodat deze netjes aansluit. De rand daarna vastgemaakt op het vlakke gedeelte van de kapstok. De kapstokhaken netjes verdeeld over de kapstok en vervolgens gaten afgemeten en geboord in de muur. Deze gaten zitten achter de kapstokhaken, waardoor je geen schroeven ziet. Vervolgens de kapstok opgehangen aan de muur. Om alles netjes waterpas te krijgen hebben we een laser gebruikt.

De afmetingen van het project

De kapstok onder trap is 140,0 cm breed en 15,0 cm hoog. De opstaande rand is 7,5 cm. Op de andere wand is de kapstok 90,0 cm breed. Tussen de kapstokhaken zit 20,0 cm. De kinderkapstok is 70,0 cm breed en 15,0 cm hoog. Hier zit 15,0 cm tussen de kapstokhaken.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken