DIY: Zelf een kapstok en muurkast maken voor in de hal, door Stijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Stijn

Stijn

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Het is al de tweede keer dat ik hout heb besteld op OPMAATZAGEN.nl. wederom een super goede service met perfect afgemeten hout. Deze keer hebben wij een tweetal projecten uitgevoerd zoals te zien is op de foto's.

Mijn vrouw heeft op basis van een plaatje in een tijdschrift een kapstok gemaakt. Daarbij heeft ze nog ijzeren haken gebruikt om de jassen op te kunnen hangen. Deze zijn gekocht bij de Xenos.

Daarnaast heb ik schappen gemaakt voor in een muurkast. Van vuren latjes heb ik plankdragers gemaakt. De schappen zijn van voorgegrond MDF.

Praktische DIY's voor meer opbergruimte in de entree hal

Voor verschillende ideeën hebben we plaatmateriaal bij OPMAATZAGEN.nl besteld.

DIY Kapstok


Het plaatje spreekt voor zicht. Een speedboor gebruikt voor de gaten. Kleine schroeven om het e.e.a. te monteren en ijzeren hoekjes om hem op te hangen.

DIY Muurkast


Ik heb de schappen eerst waterpas in de muurkast geplaatst en afgetekend. Aansluitend heb ik de vuren latjes voor geboord, met een priem vervolgens de gaten overgenomen op de muur en met een boormachine de gaatjes gemaakt, plug geplaatst en de latjes tegen de muur gemonteerd. Klaar.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Kapstok: L90,0xH105,0xD85,0 cm. Gemaakt van MDF Blank.

Schappen: De muren waren niet volledig recht, daarom de schappen precies om maat laten zagen. Hiervoor is het MDF gegrond en zijn de vuren latten gebruikt.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stijn en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

107,29 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken