Halkast met schoenenkastje en kapstok op maat, door Riaz

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Riaz

Riaz

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Met 18 mm berken multiplex hebben we een mooie halkast precies naar wens ontworpen en gemaakt. De kast bestaat uit een schoenenkast, twee rijen met kapstokhaken en een hoedenplank. De schoenenkast is sterk genoeg om op te zitten.

De hal optimaal benutten

Om te beginnen heb ik alle zicht delen gegrond met Sikkens Rubbol BL Rezisto primer. Daarna heb ik de diverse delen gemonteerd met schroeven voor de niet zicht delen en deuvels wanneer het wel in het zicht was. Ter extra versteviging ook constructielijm gebruikt bij de deuvels. Na montage heb ik alles afgelakt met Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Deze verf is extra krasvast, gezien het gebruik als zitbank geen overbodige luxe. Voor het verven uiteraard ook nog even geschuurd. Ik heb overigens voor de kleur RAL9016 gekozen. Dit is witter dan RAL9010. Daarnaast ook de kapstokhaken gemonteerd op de desbetreffende multiplex delen.

Vervolgens heb ik de kast geplaatst. Hierbij heb ik de schoenenkast vast geschroefd aan de zijkant van de meterkast. Dit door vanuit de meterkast in de kopse kanten voor te boren en te schroeven. Hierdoor vormt de schoenenkast 1 geheel met de meterkast.

De afmetingen van de halkast

De kast is 147,0 cm breed, 30,0 cm diep en ca. 200,0 cm hoog geworden.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Riaz en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

476,48 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken