Scandinavische stijl roomdivider met draaischarnieren, door Roos

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Roos

Roos

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Roos

Ik heb een roomdivider gemaakt die je open en dicht kan doen. Elke lat draait 360 graden, dus je kan zelf kiezen hoe dicht of open je de roomdivider wil. Ik heb draaischarnieren aan beide zijden van elke lat geplaatst waarbij ik een gat heb geboord in beide zijden van elke lat om de uitstekende pin van het draaischarnier in te kunnen laten vallen. Voor de stevigheid heb ik de bovenste plank vastgezet aan een plafondbalk met een metalen buis constructie. Verder heb ik twee houten platen als onderkant en zijkant gebruikt, die ik eerst vast heb gemaakt aan elkaar, en dan pas aan de kast.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst heb ik de maten van de kast opgenomen, zodat ik kon berekenen hoe groot de platen en de latten moesten zijn. Ik besloot dat de zijplaat op de onderste plaat zou vallen. Dus berekende ik de maat van de onderste plaat - de dikte van de zijplaat om te bepalen hoeveel ruimte ik had voor de latten - hoe breed de latten moesten worden. Ik wilde 8 latten met een speling van 3mm om ze 360 graden te kunnen laten draaien. Dus (lengte onderste plaat - dikte zijplaat - 3x8mm) / 8 = dikte van lat En lengte onderste plaat - dikte zijplaat = lengte bovenste plank. Vervolgens heb ik in alle latten aan de boven- en onderkant gaatjes geboord van 8mm breed en ongeveer 5mm diep, en de platte delen van het draaischarnier op bevestigd (met 3mm schroefjes, niet de 3.5 die je erbij krijgt want die verzinken niet goed). Bekijk hier het draaischarnier dat ik gebruikte.

Vervolgens heb ik de andere kant van de draaischarnieren bevestigd aan de onderste plaat en de bovenste plank. Daarna heb ik de onderste plaat, zijplaat en bovenste plank aan elkaar vastgemaakt, op de juiste positie gezet, en vastgemaakt aan de zijkant en onderkant aan de kast. Vervolgens heb ik de planken erin gezet. Voor de stevigheid heb ik de bovenste plank met de metalen buis constructie aan de plafondbalken bevestigd door 2 stukken metaalbuis te gebruiken, 3 ronde voeten en 1 t-koppeling.

Afmetingen van mijn DIY project

120 x 160 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Roos en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

308,92 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken