Een strakke vensterbank op maat voor een oud huis, door Sharon

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

SE

SE

NL

Heel makkelijk

2 minuten

De zomer is de uitgerekende tijd om aan de slag te gaan in je huis. Of het nu een nieuw huis is of een huis wat je al een tijdje hebt; er is altijd wat te doen! Dit hoeven geen grote klussen te zijn, maar kunnen ook kleine dingen zijn die je al een tijdje wilt doen. Nu je wat meer tijd hebt in de zomer kun je die mooi oppakken! Dat heeft Sharon ook gedaan. Zij heeft 30 mm MDF op maat laten zagen om een nieuwe vensterbank te maken. Oftewel: ze heeft haar handen uit de mouwen gestoken en is aan het klussen gegaan met hout.

De vensterbank van Sharon

Een vensterbank vinden voor een jaren 30 woning met een groot raam is niet makkelijk. De maten wijken af van de standaard vensterbanken van tegenwoordig. Om de vensterbank netjes te vervangen, moet je dus zelf aan de slag. Dit kan natuurlijk met een handzaag of een kleine zaagmachine. Maar die moet je wel in huis hebben. Geen machine hiervoor? Dan kunnen wij helpen! TOSIZE.be zaagt het plaatmateriaal tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Jij meet je vensterbank in, en wij leveren het materiaal al vanaf enkele werkdagen thuis. Zo hoef jij niet aan de gang met een zaagmachine en houd je de tuin zaagsel vrij. 

Sharon heeft voor haar vensterbank 30 mm dik naturel MDF gekozen. Een sterk paneel met een robuuste uitstraling. MDF laat zich makkelijk monteren en kan met behulp van een primer gemakkelijk afgelakt worden. 

Een nieuwe vensterbank van MDF

Sharon heeft de vensterbank uiteindelijk zwarte gemaakt. Om de scherpe rand eraf te halen heeft ze het MDF aan de bovenkant laten afronden. Dit kun je, net als het plaatsen van ABS band, aangeven tijdens het bestellen. Vervolgens heeft ze zelf de plaat gegrond, zwart afgelakt en geplaatst. Ziet er strak uit!

Bekijk MDF Blank in de webshop

Afmetingen van mijn DIY project

209,0 cm × 30,0 cm en 30 mm dik.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van SE en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

54,37 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken