Zelf actieve zuil-luidsprekers van op maat gezaagd MDF maken, door Martin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Martin

Martin

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Hoe leuk is het om zelf je eigen luidsprekers te bouwen? En door je gezaagde panelen online op maat te bestellen maak je het jezelf ook nog eens een stuk makkelijker. 

Omschrijving van Martin

Als DIY- fanaat mijn 6e hifi-luidspreker project, deel ik deze info met jullie. Dit basreflex-ontwerp heeft een Fullrange luidspreker en een tweeter en een baspoort. Versterkers achterin met een vermogen van 100W.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Totale afmetingen: 90(h) x 25(b) x31.8(d) Gebouwd van MDF (frontplaat 18 mm en 6mm afgerond), verder 12mm dikte. Alleen houtlijm gebruikt. Aan de achterzijde een compartement voor de versterker electronica. Om de luidsprekers en de kunststof baspoort te laten verzinken in de frontplaat het ik met een bovenfrees niet alleen de gaten maar ook de randen gefreesd. De bovenzijde van het electronica compartement loopt door naar de frontplaat oor de stevigheid ( bracing met 4 gaten 100mm) Vanzelfsprekend blijven ze niet in kaal MDF, maar volgt afwerking. Plamuren , schuren, gronden, schuren en piano lak zwart moet een strak resultaat geven.

Afmetingen van mijn DIY project

90,0 cm hoogte
25,0 cm breedte
31.8 cm diepte

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

68,57 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken