Een luidspreker gebaseerd op Jean Hiraga gemaakt van gezaagd MDF, door Stefan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Stefan

Stefan

DE

Makkelijk

1 minuut

In dit DIY-project laat Stefan zien hoe hij zijn eigen luidspreker maakte van gezaagd MDF 25 mm. Door het MDF-zagen online te bestellen kon hij snel aan de slag met dit project.

Beschrijving door Stefan

Een paar Le Petit-luidsprekers gemodelleerd naar Jean Hiraga. Op de YouTube-kanalen van "Iam Mad" en "Snake Oil Audio" Ontdek meer over de geschiedenis en hoe je deze unieke luidsprekers bouwt.

Hoe ik dit project heb gedaan

De behuizingen zijn gemaakt van 25 mm dik MDF en zijn met houtlijm aan elkaar gezet - de oppervlakken zijn wit geverfd met acrylvernis en vervolgens gedeeltelijk bedekt met grijs schuimrubber. De luidsprekers waren geïsoleerd met vilt en akoestisch schuim. De chassis zijn van Fostex (met Dynacord-label) de 103 - met een zeer, zeer lichte papieren conus (ca. 70 mm). De basreflexpoort heeft eveneens een diameter van 70 mm. De baffle is in het onderste gedeelte versterkt met een MDF-plaat van 30x30 cm. De onderdelenlijst voor de 14 MDF-platen vond ik op deze website.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

35,2 cm breed
54,6 cm hoog
22,7 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stefan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

98,58 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken