MDF Blank

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Blank

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Hard en gebruiksklaar oppervlak

Beschrijving

MDF Blank is de standaard, onbehandelde uitvoering van de vele soorten MDF die te verkrijgen zijn. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. Het is belangrijk om voor het schilderen het materiaal goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)630
UitstralingOnafgewerkt
MerkUNILIN
Dikte3 mm, 6 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm, 38 mm, 50 mm
Type MDF
VariantMDF Blank
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

MDF blank platen op maat online bestellen

Bestel eenvoudig online op maat gezaagd MDF blank MDF kan in verschillende vormen op maat gezaagd of gefreesd worden. De meest gekozen vorm is een rechthoek, maar we frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je. Heb je bijvoorbeeld een ronde eettafel in gedachten, kies dan voor de vorm 'cirkel' in de productconfigurator, of kies voor een rechthoek met afgeronde hoeken. Wil je je doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF blank: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor talloze projecten kan worden gebruikt. MDF onbewerkt is de standaard MDF-variant en wordt vaak gekozen vanwege het gladde oppervlak en omdat het gemakkelijk te bewerken en te monteren is. Het plaatmateriaal is te herkennen aan zijn lichtbruine kleur. Het is ook de juiste keuze als je je project wilt afwerken met bijvoorbeeld behang; door het iets grovere oppervlak hecht het goed. Wil je MDF gebruiken voor visuele toepassingen? Dan moet het nog afgewerkt worden met een lak of verf naar keuze.

MDF blank is een constructieplaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat het gebruikt kan worden voor visuele toepassingen.

Beschikbare diktes van MDF blank

Je kunt bij ons op maat gesneden standaard MDF van hoge kwaliteit en in verschillende diktes bestellen. Je kunt de gewenste dikte eenvoudig opgeven in de productconfigurator. Zo weet u zeker dat het plaatmateriaal aan uw eisen voldoet: zowel de afmetingen als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn verkrijgbaar: 3 mm, 6 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm, 38 mm en 50 mm.

Bewerking van MDF blank-platen

De plaat bestaat uit onder hoge druk samengeperste houtvezels. Hierdoor is het materiaal gemakkelijk te bewerken. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Hierdoor is het belangrijk om de plaat goed te ontvetten voordat je het materiaal verft. Het materiaal heeft ook een absorberende werking, daarom raden we aan om de randen altijd af te werken met een kantensealer. Om deze reden is MDF blank alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je MDF schilderen? Dan is het mooi om de schroeven te verzinken en af te kitten met plamuur of vulmiddel. Schuur en verf het geheel vervolgens netjes in één keer.

Specifieke toepassingen van MDF blank

MDF is het materiaal bij uitstek voor meubels en interieurtoepassingen. MDF blank, ook bekend als standaard MDF, is een veelzijdige plaat die geschikt is voor verschillende interieurtoepassingen. Een deur, een ombouw voor leidingen, een boekenplank, een tv-meubel en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen van MDF. Door de homogene structuur is MDF minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen dan andere plaatmaterialen. MDF blank is echter niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor standaard MDF-platen

Is MDF niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Zoek je plaatmateriaal met een nerf? Kies dan voor multiplex populier. Wilt u plaatmateriaal dat buiten kan worden gebruikt? Kijk dan eens naar betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF-platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,61

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

27,26

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,77

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,79

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,91

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

123,99

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,64

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2