Zelfgemaakte luidsprekerboxen, door Arjen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Arjen

Arjen

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

3-weg luidsprekerboxen met Visaton luidsprekers. Betreft een zelfbouw project volgens een VISATON ontwerp met MDF panelen met een dikte van 18 mm. De panelen zijn gezaagd door OPMAATZAGEN.nl

Luidsprekerboxen van MDF

Het ontwerp voor deze zelfbouw luidsprekers wordt geleverd door het bedrijf VISATON, dat de luidsprekers en overige materialen levert. Het MDF voor de kast moet je zelf regelen. In mijn geval zijn de MDF panelen door OPMAATZAGEN.nl gezaagd.

Omdat het erg belangrijk is dat de kasten luchtdicht zijn, en in verband met een fraai resultaat, heb ik gevraagd de panelen met hoge nauwkeurigheid te zagen. Dat is zeker gelukt. Ik schat dat een tolerantie van minder dan 0.1 mm werd behaald. Mijn complimenten!

Eerste stap was het frezen van de luidsprekergaten in de frontpanelen. Vervolgens werden de kasten inelkaar geschroefd en gelijmd. De schroefgaten en eventuele oneffenheden werden onzichtbaar weg geplamuurd waarna het geheel glad werd geschuurd. Na gronden en lakken (mat-zwart) werden de luidsprekers, scheidingsfilters, bass-reflex pijpen en dempingsmateriaal geïnstalleerd.

Een prachtig resultaat en een geweldig geluid.

Kast voor luidsprekers op maat

100,0 cm x 26,0 cm x 26,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Arjen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

132,92 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken