Een grote zelfgemaakte vloerstaande luidspreker van MDF, van Mathias

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Mathias

Mathias

DE

Bovengemiddeld

2 minuten

Als u uw gezaagd plaatmateriaal online bestelt, kunt u direct aan de slag. In dit project laat Mathias zien hoe je een prachtige grote vloerstaande luidspreker bouwt met behulp van op maat gemaakt MDF. Het was een prachtig resultaat!
 

Beschrijving door Mathias

Er werd een vloerstaande luidspreker gebouwd met een chassis van Expolinear, Görlich en ScanSpeak. De behuizing van de woofer heeft een volume van ongeveer 50 liter en de behuizing van de middentonen heeft een volume van ongeveer 10 liter. De tweeter heeft een eigen flensbehuizing.

Hoe ik dit project heb gedaan

Elk project begint met planning. Omdat ik afstand wilde nemen van de oude, ongeveer 35 cm brede luidsprekers en een slankere behuizing wilde gebruiken, was de enige optie voor mij om ze aan de zijkant te monteren. Omdat ik scheid op 150 Hz en digitaal kan egaliseren, maakte ik me geen zorgen over eventuele problemen. De breedte van de luidsprekers werd bepaald door de middentoner, de hoogte door de luisterhoogte, zodat de diepte overeenkomstig werd berekend. Ik had de delen al eerder op dezelfde manier gebruikt en had er goede ervaringen mee. Om niet weer een "saaie" Om kubussen te hebben, heb ik de voorkant een paar graden schuin gezet, vooral omdat tosize de planken voorgezaagd aanbiedt. De planken passen perfect. Eén hoek was een beetje afgebroken en de lange planken hadden de gebruikelijke boog van hout. Niets dat je niet met twee of drie schroefklemmen onder controle kunt krijgen.Als lakafwerking heb ik Basaltzwart Metallic gekozen, die prachtig schittert.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

HxBxD [mm]: 968x216x350/450

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Mathias en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

106,52 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken