Opbergruimte onder schuin dak voor de zolder, door Ruud

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Iedereen kent de problemen die een schuin dak op een zolder met zich meebrengt als die ruimte gebruikt moet worden om spullen op te bergen. Ik heb gekozen voor het maken van een bergkast waarvan zes delen op wieltjes onder de schuine kap vandaan gereden kunnen worden. Zo heb je prima toegang tot al je spullen zonder op je buik onder in een kast te moeten kruipen. Het geheel is gebaseerd op de maten van de blauwe kratten, waarvan ik er een stel had staan.

Kasten op maat onder schuin dak

De werktekening is als afbeelding te zien.
De gezaagde onderdelen waren allemaal perfect op maat, dus het was een kwestie van even een kast op zijn kant neerzetten om een idee te krijgen van het eindresultaat (zie foto).
Daarna op de gezaagde delen van 1 kast nauwkeurig aftekenen waar de schroefgaten moeten komen. vervolgens de gaten boren.
De onderdelen van de eerste kast zijn gebruikt als mal voor de overige vijf.
Dan alles met houtlijm en schroeven in elkaar zetten. Het leek wel een bouwpakket.

De afmetingen van het project

1 deel is 100,0 cm diep, 105,0 cm hoog en 55,0 cm breed.
Totaal staan er zo 6 delen naast elkaar.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken