Een superslimme opbergkast op maat onder een schuine dak, door Maurits

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Maurits

Maurits

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Maurits laat met dit DIY project zien hoe je met de zaagservice zelf een superslimme opbergkast kan maken. De uitdaging van veel huizen en met name zolders zijn de schuine daken. Hiervoor zijn er geen goede en mooie standaardoplossingen te koop. Of ze passen niet. En daarom is zelf een kast op maat maken een goed idee. Lees hieronder meer over zijn aanpak en ervaring.  

Omschrijving van Maurits

Een MDF opbergkast onder een schuine wand. Het is een kleine zolder dus voor de kast kan nog een bed geplaatst worden. Daarom kan de voorkant deels opengeklapt worden en past het bed nog onder het opengeklapte luik. Ook kan de bovenkant opengeklapt worden. De scharnieren zijn blind weggewerkt en het luik blijft op elke gewenste plek openstaan door de klepscharen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De wens: een kast, onder een schuine wand, met opbergruimte waar ook nog een bed voor kan staan. Met MDF moet dit mogelijk zijn. Na het ontwerp heb ik de zagers van de webshop aan het werk gezegd zodat ik al snel de kast in grove lijnen op maat geleverd heb gekregen. Voor een mooie look heb ik in de luiken aan de voorzijde en bovenzijde V-groeven gefreesd zodat er een rustiekere look is ontstaan. De scharnieren zijn blind weggewerkt in de kopse kanten van het hout (wel opletten dat je netjes boort en het MDF dik genoeg is). Hierna alles gegrond en 2x gelakt met een mooie krijtwitte verf. En het resultaat is er naar! Heel strak gelakt en een perfecte oplossing voor een kleine zolder!

Afmetingen van mijn DIY project

Bbreedte: 180,0 cm
Hoogte: 60,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maurits en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

207,49 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken