Maak je eigen vensterbank opstap en trapje à la Jovan, door Jovan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jovan

Jovan

NL

Gemiddeld

3 minuten

Inspiratie project: Vensterbank met geïntegreerd opstapje en kist

Ben je op zoek naar een manier om je interieur een persoonlijke en praktische touch te geven? Kijk dan eens naar het project van Jovan, die zijn woonkamer heeft verrijkt met een multifunctionele vensterbank. Dit zelfgemaakte kunststuk combineert een opstap, een trapje, en een kist in één en is volledig op maat gemaakt met materialen van TOSIZE.be.

De opbouw van het project

Dit doe-het-zelf project toont de transformatie van MDF panelen tot een stijlvolle en praktische vensterbank. Jovan heeft ervoor gekozen om MDF Gegrond 18 mm te gebruiken, een materiaal dat bekend staat om zijn stevigheid en gemak in bewerking. Het ontwerp is slim: een verhoogde vensterbank die niet alleen dient als een mooi plateau voor decoratie, maar ook nog eens extra opslagruimte biedt door het geïntegreerde trapje en de kist. Het witte MDF past naadloos in het lichte interieur en biedt een frisse, moderne aanblik.

Kleur en unieke details

De keuze voor wit gegrond MDF geeft een frisse en moderne uitstraling die in veel interieurs past. Het opvallende aan dit project zijn de gele accenten die een speels effect geven en het uniek maken. De strakke lijnen en de eenvoudige, maar praktische vormgeving zorgen dat dit meubelstuk perfect past in de woonruimte van Jovan.

De ideale plek in huis

De vensterbank staat in de woonkamer, vlak bij het raam en geeft een uitstekend overzicht op de tuin. De vensterbank dient ook als een comfortabele zitplaats om te ontspannen met een kopje koffie binnen handbereik. Het is een perfecte toevoeging aan de kamer, waarbij functionaliteit en stijl hand in hand gaan.

De voordelen van zelf maken

Door dit project zelf te maken, kon Jovan de maten specifiek aanpassen aan de ruimte die beschikbaar was. De flexibiliteit in maatvoering zorgt ervoor dat elke centimeter van de woonkamer optimaal benut wordt, iets wat met vooraf gemaakte meubelstukken vaak lastiger is. Daarnaast biedt het zelf maken de mogelijkheid te besparen op kosten en te kiezen voor hoogwaardige materialen die passen bij je persoonlijke stijl.

Stijlomschrijving

De stijl van dit project kan omschreven worden als modern met een speelse twist. Het eindresultaat is een strakke witte vensterbank met subtiele gele accenten die het project karakter geven.

Voordelen van MDF Gegrond 18 mm

MDF Gegrond 18 mm, als houtkeuze, heeft vele voordelen. Het is een materiaal dat makkelijk te bewerken is, wat betekent dat Jovan de mogelijkheid had om het hout tot op de millimeter nauwkeurig te laten zagen bij TOSIZE.be. De grondlaag op het MDF maakt het ook makkelijker om te schilderen, aangezien het oppervlak al voorbehandeld is. Dit leidt tot een mooi egaal en strak eindresultaat.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jovan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

125,63 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken