Thuiswinkel Waarborg

Eikenhouten vensterbanken op maat, door Joost

Eikenhouten vensterbanken op maat, door Joost
Eikenhouten vensterbanken op maat, door Joost
Eikenhouten vensterbanken op maat, door Joost
Eikenhouten vensterbanken op maat, door Joost

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

2 minuten

Gemiddeld

Omschrijving

Voor mijn mooie jaren dertig woning was ik lang op zoek naar nieuwe vensterbanken. Vensterbanken met een mooie stoere authentieke look. Via de TOSIZE.com kwam ik op het idee om ze zelf te maken door middel van eikenhouten timmerpanelen. Resultaat; mooie eikenhouten vensterbanken voor mijn jaren dertig woning. Vensterbanken in de erker van de woonkamer en ook op een slaapkamer en studeerkamer.

Massief eiken vensterbanken

Woonkamer; De erker heeft eigenlijk 3 vlakken; - Een middendeel met afmeting 206 * 27 * 2,6 - Linkerzijde met afmeting 75 * 27 * 2,6 - Rechterzijde 78 * 27 * 2,6 Een plank is te gebruiken voor het middendeel, voor de linker en rechterzijde heb ik een plank door midden gezaagd. Tevens heb ik door de hoekjes die er zijn hier ook nog wat zaagwerkzaamheden in verricht. Deze plank in zijn geheel kopen voor de vensterbank vond ik te riskant. Het huis staat schots en scheef en alles opmeten was eigen onmogelijk. Het opsplitsen in 3 vlakken was de juiste oplossing. Voor de hoeken heb ik eerst met karton een soort mal gemaakt. Deze heb ik afgetekend op de houten planken waarna ik dit met de zaagmachine kon afzagen. Voor de studeerkamer en slaapkamer kon ik wel 2 eikenhouten panelen op maat kopen. Hier zijn geen scheefstaande muren of ingewikkelde hoekjes in. De vensterbanken heb ik in de lak gezet met Rambo pantserlak transparant mat kleurloos. Vervolgens zijn de vensterbanken vastgezet met montagekit en zijn de naden ook voorzien van een kitvulling. Het eindresultaat ben ik zeer content mee, het is echt heel mooi geworden. Ook is het een project waar je niet heel handig voor hoeft te zijn, je moet wel heel secuur kunnen werken gezien ik wat hoekjes in de plank moest zagen.

De afmetingen van het project

Voor de 3 kamers was het formaat (lbh) als volgt: Woonkamer, erker bestaande uit 2 delen; 206,0 * 27,0 * 2,6 + 155,0*27,0*2,6 Slaapkamer: 174,0 * 26,0 * 2,6 Studeerkamer: 83,0 * 26,0 * 2,6

Ervaring met TOSIZE.com

Ik ben echt heel tevreden over TOSIZE.com, het hout is van topkwaliteit! Ook klopten de afmeting precies volgens opgave. De service bij het afhalen was ook top. Mocht je zelf willen klussen maar zo min mogelijk willen modificeren aan het hout (vanwege de mooie zaagrandjes) is OP MAAT ZAGEN echt een aanrader! Anders denk ik overigens ook ;)

Wat anderen met Timmerpanelen maakten

Geen resultaten gevonden