Multifunctionele radiator ombouw en hoekkast van MDF, door Laura

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Om te zorgen dat de radiator in onze woonkamer uit het zicht zou zijn, heb ik een radiatorombouw gemaakt. Door tegelijkertijd de vensterbank te verlengen, hebben we hier ook de mogelijkheid om lekker in de vensterbank te zitten of, in het geval van de kinderen, hier lekker te spelen.

Omdat we naast de radiator nog een loze ruimte van ca. 47,0 cm hadden, hebben we de vensterbank verlengd en hier bovenop een hoekkast gemaakt.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Allereerst hebben we op Pinterest ideeën opgedaan voor de radiatorombouw. Hierna heb ik een ruwe schets gemaakt, die ik vervolgens in Excel op schaal heb uitgewerkt. Aan de hand van de schets heb ik alles nog eens nagemeten en vervolgens heb ik het hout besteld bij opmaatzagen.nl.

Zodra alles binnen was, heb ik eerst alles op de vloer uitgelegd (foto 5). Aan de hand daarvan heb ik een frame gemaakt van houten balken (8,0 × 4,0 cm) om extra stevigheid in het model te krijgen en waar de plaat voor de vensterbank op kan rusten (foto 3 / 4).

Vervolgens heb ik de MDF planken eerst geverfd met MDF grondverf en vervolgens wit afgelakt. Daarna heb ik de voorkant in elkaar gezet met deuvels en houtlijm, zodat er geen schroeven te zien zijn. De voorkant is uiteindelijk met deuvels aan het dit frame vastgemaakt, zodat deze ook makkelijk weer te verwijderen is (foto 1 / 6 / 7 / 8).

Tot slot heb ik met planken van 28,5 × 28,5 cm nog een trapsgewijze hoekkast gemaakt (foto 2 / 9) De delen heb ik op elkaar bevestigd met deuvels en houtlijm. De verticale planken heb ik in het midden ook vastgezet in de muur voor extra stevigheid.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De buitenmaten van de radiatorombouw zijn 304,0 cm breed en 50,0 cm hoog. De diepte is op het breedste stuk 45,0 cm.
De hoekkast die hieraan verbonden is, is 28,5 cm breed en 28,5 cm diep. De hoogte (vanaf de radiatorombouw gemeten) is 180,0 cm hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken