Eettafel bank met lade, door Jasper

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Gemiddeld

2 minuten

Wat heb je gemaakt?

Een bank voor de eettafel met een uitschuifbare opberglade (op wieltjes). De bank is gemaakt van MDF lakdraag en vuren balkjes. Afgewerkt met een matte witte lak (RAL9010).

Hoe heb je deze bank gemaakt?

Geïnspireerd door het ontwerp van de eetbank van Fransisco, ben ik aan de slag gegaan om onze bank uit te tekenen. Al het benodigde hout voor de bank (MDF lakdraag en vuren balkjes) op maat laten zagen en enkele dagen later was mijn 'bouwpakket' binnen. Alles is in elkaar gezet met MDF schroeven en constructielijm. De lade loopt op 6 wieltjes die gemonteerd zijn op de verzonken bodemplaat van de lade. Het gat voor de lade in de zijkant van de bank is zelf gezaagd. Vervolgens plamuren, schuren, nogmaals plamuren, schuren, kopse kanten met houtlijm insmeren, schuren, aflakken, schuren en nogmaals aflakken. Tot slot qua afwerking een leren handgreep op de lade gemaakt en (USB) stopcontacten onder de zitting aangebracht. Deze zijn verbonden met de wandcontactdozen die achter de bank in de muur zitten. Tips / wat zou ik de volgende keer anders doen: - Rand rondom de zitting in verstek bevestigen aan de planken van de zitting voor een strakkere look van de bovenkant (hoewel deze onder een kussen zit). - Alle platen en planken blind schroeven zodat je niet hoeft te plamuren. - Bij een minder vlakke vloer een iets grotere ruimte aanhouden tussen de zijkanten van de lade en vloer (bodem van de lade iets minder verzinken dus).

Wat zijn de afmetingen?

Bank:

340,0 centimeter breed
40,0 centimeter hoog
60,0 centimeter diep (zitvlak)
Kussen 8,0 centimeter dik

Lade:

150,0 centimeter lang
27,0 centimeter hoog
27,0 centimeter breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken