Ikea stuva bank met een op maat gezaagd vuren timmerpaneel, door Tjeerd en Maartje

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Maartje

Maartje

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Tjeerd en Maartje

Al jaren hebben wij drie Stuva bakken staan van Ikea. Een fijne opbergbak voor onze stofzuiger, alle puzzels en spelletjes en meer.. We wilden graag dat het geheel wat strakker aan elkaar zou zitten zodat het echt een bank zou worden. We schroefden de losse bakken van binnenuit aan elkaar. Vervolgens hebben we een houten blad besteld bij deze handige webshop. We schroefden de plaat er boven op van binnenuit. Een project dat super makkelijk was, nog geen half uurtje werk en een prachtig resultaat geeft.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We kozen voor een dikkere variant die er robuust maar toch nog elegant uit ziet bovenop de bakken. We bestelden de plank zo dat hij de hele bank bedekt. We waren van plan om een handgreep op de lades te monteren, maar in de praktijk blijkt dat onze vingers makkelijk tussen het blad en de ladegreep passen. We hebben besloten het zo te houden omdat we ‘m eigenlijk al helemaal mooi vinden zo. Omdat we de bakken al zo n poos hebben willen we ze binnenkort een mooi likje verf geven. We zijn verrast dat we zo simpel onze bank een enorme ‘facelift’ hebben kunnen geven. Dit hadden we veel eerder moeten doen! Nu is de uitdaging natuurlijk om hem netjes te houden. We hebben de afwerking liggen, en zijn van plan dit te doen met Skylt lak, een lak die de natuurlijke kleur van het hout zo veel mogelijk in tact laat.

Afmetingen van mijn DIY project

De bank is 240,0 bij 60,0 cm geworden

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maartje en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

142,43 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken