Ruimtebesparende en opbergbare banken voor Theresa's basisschool

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Theresa

Theresa

DE

Heel makkelijk

2 minuten

In dit DIY-project laat Theresa zien hoe ze met op maat gemaakt plaatmateriaal prachtige en elegante banken creëerde. Lees hieronder meer over hun ervaringen.

Beschrijving van Theresa

Voor de basisschool hebben we ruimtebesparende en opbergbare banken gebouwd. De banken kunnen worden gebruikt voor zitcirkels of groepswerk en maken de lessen gevarieerder. Wanneer de banken niet nodig zijn, kunnen ze ruimtebesparend worden opgeborgen.

Hoe ik dit project heb gedaan

Wij hebben online panelen op maat voor de banken besteld. Voor ons project hebben wij gekozen voor de goedkopere zeefdrukpanelen van eucalyptus met een dikte van 18 mm. De panelen zijn schadevrij afgeleverd en bovendien zijn alle panelen zeer precies gesneden. Daarna hoefden we alleen nog maar de panelen te sorteren en met een platte deuvelfrees op de verbindingspunten groeven voor platte deuvels te frezen. Vervolgens hebben we de afzonderlijke onderdelen met platte pluggen aan elkaar gelijmd. Voor verdere versteviging hebben we uiteindelijk schroeven gebruikt en een metalen platte connector in het midden van de onderkant geschroefd om te voorkomen dat deze bij constante belasting doorbreekt. De banken zijn inmiddels twee weken in gebruik en kunnen met gemak een belasting van circa 120 kg aan. Onder werktekeningen vindt u de materiaallijst voor 12 banken, oftewel 4 sets met 3 banken van verschillende afmetingen.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

Grote bank (b/h/d): 120,0 cm/ca. 39,0 cm/30,0 cm Middelste bank (b/h/d): 114,0 cm/ca. 36,0 cm/30,0 cm Kleine bank (b/h/d): 108,0 cm/ca. 33,0 cm/30,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Theresa en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

331,98 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken