Boekenkast met bank voor de kinderkamer van underlayment, door Marlie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Marlie

Marlie

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Marlie

Voor de slaapkamer van mijn dochter creëerde ik een bank-kastoplossing: een L-vormige kast die dienstdoet als bank en boekenkast. Met een diepte van 30,0 cm oogt de boekenkast luchtig en niet te massaal terwijl de bank met 40,0 cm diepte een lekker zitje vormt. Deze opstelling maximaliseert de ruimte, biedt haar een gezellig zitje en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Nu heeft ze niet alleen een comfortabel plekje om te zitten, maar ook voldoende opbergruimte voor haar spullen. Het resultaat is een praktische en gezellige oplossing waar ze zelf gemakkelijk bij kan.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb het kastontwerp getekend, alles nagemeten en toen de planken besteld. Vervolgens ben ik begonnen met aftekenen op de lanste planken waar de legplanken en staande planken moesten komen, dit heb ik op bede zijden van de plank gedaan, zodat aan de andere kant duidelijk is waar de schroeven moeten komen. Daarna heb ik alles in elkaar geschroefd. Voor de legplanken in de bank gebruik ik versterkingshoekjes. Daarna heb ik de boekenkast op de bankkast gezet en aan de onderkant vastgezet met schroeven. Ik heb universele schroeven gebruikt die verzinken (maat 4x50mm). Je kunt voorboren, maar dat heb ik niet gedaan. Vooral uit luiheid, en dat ging prima. Voor het schroeven heb ik houtlijm tussen de planken gedaan. Na het schroeven heb ik de kiertjes van de kast ingesmeerd met acrylaatkit (tip van Karwei). De volgende stap is de kast schilderen in een mooie kleur!

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte boekenkast en bank samen 268,0 cm
Hoogte bank 50,0 cm
Breedte boekenkast 73,0 cm
Breedte bank 242,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marlie en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

200,83 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken