IKEA Kallax Hack als eettafel bank en plank, door Valerie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Valerie

Valerie

NL

Heel makkelijk

3 minuten

Maak je eigen IKEA Kallax eettafel bank

Zoek je inspiratie om je eetkamer een persoonlijke touch te geven? Ontdek hoe Valerie met een IKEA Kallax als basis en een plank erop een unieke en stijlvolle eettafel bank heeft gecreëerd. Dit project laat zien hoe je met een eenvoudig meubelstuk en wat extra's een prachtig en functioneel meubel kunt maken!

De Creatie van een eettafel bank

Het zwarte IKEA Kallax rek, bekend om zijn veelzijdigheid, heeft een nieuwe functie gekregen. Valerie heeft het rek horizontaal geplaatst tegen een muur naast haar eettafel. De charme zit in de toevoeging van een op maat gemaakte plank van Multiplex Aziatisch Goldplex, perfect passend bij de lengte en breedte van de Kallax. Met zijn warme houtkleur contrasteert de plank prachtig met het zwarte van de Kallax, waardoor het geheel een chique uitstraling krijgt.

De details die het verschil maken

De plank is zorgvuldig op maat gezaagd door TOSIZE.be en afgewerkt met een natuurlijke look die de houtnerf benadrukt. Dit zorgt voor een rustieke, maar toch moderne uitstraling die moeiteloos opgaat in de eetkamer. Niet alleen biedt de eettafel bank van Valerie extra zitruimte, maar het voegt ook een visueel element van warmte en huiselijkheid toe aan de kamer.

De perfecte aanvulling op de eetkamer

De eettafel met plank past naadloos in de eetkamer, waarin de natuurlijke lichtinval en houten vloer de natuurlijke tint van de multiplex plank complimenteren. Door de combinatie van klassiek zwart met de natuurlijke houtkleur ontstaat er een evenwichtige sfeer die uitnodigt tot samenzijn en genieten van maaltijden.

Voordelen van zelf maken

Zelf een eettafel bank maken heeft zo zijn voordelen. Door te kiezen voor TOSIZE.be kon Valerie de maatvoering van de plank helemaal zelf bepalen, waardoor deze perfect aansloot bij haar Kallax en de beschikbare ruimte. De vrijheid in materiaalkeuze en de kostenbesparing door zelf aan te pakken zijn duidelijke pluspunten van dit DIY project.

Een project met stijl

Valerie's eettafel bank project is niet alleen functioneel afgerond, maar heeft ook een bepaalde stijl. De keuze voor strakke lijnen en de combinatie van zwart met het natuurlijke hout zorgt voor een Scandinavische look die warmte en rust uitstraalt. Deze stijl staat bekend om zijn minimalisme en functionaliteit, beide duidelijk terug te zien in dit project.

De Voordelen van Multiplex Aziatisch Goldplex

Het gebruik van Multiplex Aziatisch Goldplex B/BB 18 mm voor de plank is een bewuste keuze van Valerie geweest. Dit materiaal is niet alleen stevig en duurzaam, maar heeft ook een prachtige natuurlijke uitstraling. De houtnerf is goed zichtbaar en geeft een warme en natuurlijke tint aan het meubelstuk. De dikte van 18 mm zorgt voor een solide en robuuste look die bijdraagt aan de duurzaamheid van de eettafel bank.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Valerie en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

43,74 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken