Een zelfgemaakt bankje in de stijl van Artifort

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Wieger

Wieger

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Ik heb op basis van de Artifort Sofa 671 van Koh Liang Ie (ik kwam er een tegen op marktplaats maar die was helaas meteen verkocht. Het leek me daarom een mooie uitdaging het zelf te proberen!) een bankje gemaakt. Hiervoor heb ik het volgende hout gebruikt van opmaatzagen.nl:Voor het zitvlak en de rugleuning:

Spaanplaat Naturel 18 mm

Afmetingen:

155,0 x 56,8 cm en 155,0 x 60,0 cm

Beide met een hoek van 37,5 graden om de juiste hoek te creërenTer ondersteuning van deze twee platen heb ik twee balken gebruikt:

Vuren geschaafd ronde hoek 44x70 mm

Vorm: Balk/lat afgekort van 155,0 cmVoor de poten heb ik uit:

Timmerpaneel Vuren 40 mm, 100,0 x 58,0 cm twee poten gefreesd met een computergestuurde CNC frees.

Hoe heb je de bank gemaakt?

Het bankje heb ik in de volgende stappen gemaakt:Stap 1. Ik heb op de spaanplaten de plaats gevonden waar ik de balken wilde plaatsen uitgetekend en hier gaten in gemaakt voor 10mm inslagmoeren. Die draaien zich in het hout, zodat ik de balken van buitenaf kan vastmaken zonder bij de andere kant van het hout te hoeven. Daar komt immers stof overheen.

Stap 2. Op de spaanplaten heb ik vervolgens mijn polyether schuim op maat gemaakt en bevestigd. Hieroverheen heb ik een meubel-vriendelijke stof bevestigd met naald, draad, en een tacker met stevige nietjes.

Stap 3. De poten heb ik, zoals eerder beschreven, met een CNC-frees 'gezaagd'. Had ook met een ander soort zaag gekund, maar zo wist ik dat de punten van mijn bank die de vloer zouden raken gelijk zouden zijn, wat voor een stabiele bank zorgt. En het is leuk om te doen!

Stap 4. Omdat ik wat fouten had gemaakt met het uitlijnen van de CNC-frees, had een van de twee poten wat.. ongelukjes gehad. Met resten hout, houtlijm en een schuurmachine heb ik dit min of meer gerepareerd.

Stap 5. De poten en de balken heb ik vervolgens voorzien van een witte lak aan de zijkanten en een wat donkerdere beits voor de rest.

Stap 6. Nadat ik de kussens gemaakt heb kon het bankje in elkaar. Voila!

Wat zijn de afmetingen?

Het bankje is 155,0 cm breed, ongeveer 78,0 cm hoog en 80,0 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wieger en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

281,29 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken