DIY nachtkastjes upgrade, door Kwartel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Piotr

Piotr

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Gestoffeerd klapdeksel voor opbergkasten toegevoegd aan een standaard bed. Deksels gemaakt van 3 lagen van de dunste 6 mm MDF-plaat in verschillende afmetingen, waardoor het schuim en de stof verborgen zijn in de meubelfront.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Voor dit project gebruik ik alleen vier sets van drie 6 mm dunne MDF-platen uit de bestelling (totaal van 12 elementen). Ik lijm de kleinste twee elementen van elke set aan elkaar zodat ze precies in het midden zitten (de foto's tonen wel de schroeven, maar ze maakten het werk alleen maar moeilijk. Ik zal ze niet gebruiken in toekomstige projecten).

Daarna heb ik met een nietpistool meubelschuim, dat 4,0 cm groter was, aan de grootste van twee gelijmde platen bevestigd. Dan komt de bekleding, 5,0 cm groter gesnijd dan het grootste paneel. Die bevestigd ik ook met de nietjes. Ik naai de hoeken aan elkaar, zodat ze een goede vorm hebben. Als het klaar is, schroef ik de grootste plaat erop.

Laatste stap - ik bevestig de scharnieren eerst aan de kast, vervolgens aan het deksel en pas ik het deksel aan zodat het zich in de juiste positie is.
Alles klaar, nu gewoon genieten :)

Extra opmerking:
1. In eerste instantie dacht ik dat het schuim en de bekleding aan de randen dikker zouden zijn, maar de grootste plaat bleek te groot. Nu denk ik dat er geen verschil mag zijn tussen de grootste boards in de set.
2. Wij hebben stoffering gekozen zodat het extra waterdicht en vlekbestendig is. U kunt gemakkelijk goedkopere stoffen kiezen, maar zoek de stof die dik genoeg is om de nietjes vast te houden. Ze kunnen nare gaten maken.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De hele bed met opbergkastjes is 1970x2080 mm. De deksels zijn 2x 670x260 mm en 2x 1200x260 mm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Piotr en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

168,72 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken