Zelfgemaakt hoofdbord van op maat gezaagd MDF, door Sandra

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Sandra

Sandra

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Sandra

Aangezien wij onder een schuine wand slapen, miste ik de mogelijkheid tot zitten op bed. Zie daar een simpel ontwerp voor een hoofdbord! Beide kanten voorzien van kasten nis, dus in het midden is de achterwand als het ware hol. Wel nog 2 staanders gemaakt van resthout wat ik had liggen, zodat de bovenplaat niet gaat doorbuigen De kubussen aan de voorzijde, welke goud geschilderd zijn (passend bij het behang elders in de slaapkamer) zijn gewoon vast gelijmd, omdat daar niet veel anders op komt te liggen dan brillen en oortjes.

Hoe ik dit project gemaakt heb

3 platen van 80 x 76,9 3 platen van 80 x 32,4 voor de ombouw, van 0,9 cm dikte. Deze waren keurig in verstek gezaagd.

Voor de 2 schappen aan beide zijden van het meubel heb ik MDF van 3,0 cm dik gebruikt (dezelfde dikte als het frame van het bed) 40 diep bij 76 hoog en 21 breed (de planken vallen tussen de staanders. En beid voorzien van achterwand (0,9 cm) De 2 'kubussen' zijn wederom in verstek en 0,9cm. 15 x 20 cm alle 4 de zijden.

Uiteindelijk ervoor gekozen om het in dezelfde kleur te verven als de lambrisering. En zie daar een simpel maar doeltreffend hoofdbord (uiteraard is inmiddels het tape ook verwijderd :) )

Afmetingen van mijn DIY project

76,9 x 240,0 x 32,4 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Sandra en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

205,66 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken