Zelf keukenfrontjes vervangen met berken multiplex op maat, door Roel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Roel

Roel

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

De basis van veel keukens is vaak nog goed. Maar soms ben je niet meer blij met de look-en-feel. Vaak is deze na zoveel jaar gedateerd. Het is dan een goed idee om alleen de frontjes te vervangen om zo je (oude) keuken weer een upgrade te geven. Met dit project is Roel aan de slag gegaan. Hij heeft gekozen voor Berken Multiplex frontjes; deze heeft hij online besteld en op maat gezaagd geleverd gekregen. Het resultaat is een mooie scandinasche look.

Omschrijving van Roel

Onze gedateerde keuken een nieuwe frisse look gegeven. We hebben de oude deurtjes, en frontjes vervangen door op maat gezaagde berken 18 mm multiplex planken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We hebben de oude kastjes perfect opgemeten een werktekening gemaakt om alle maten in te beschrijven. We hebben sommige panelen wat groter besteld zodat de ruimte kleiner zou worden tussen de panelen( let op dat het past). Alle panelen genummerd en dit aangegeven bij de bestelling zodat de planken niet verwisseld konden worden. Ik ben begonnen met 3 deuren om te kijken of het mooi zou worden. Later heb ik de rest van de planken besteld. Toen het hout binnen kwam heb ik het licht opgeschuurd. Vervolgens heb ik het in etappes behandeld met skylt lak. Ik heb 3 lagen lak op de voorkant aangebracht 1 laklaag op de zij- en achterkanten. Na het lakken, en uitharden. Heb ik per deur / lade de verschillende gaten geboord voor de scharnieren. Scharnieren gemonteerd, en de panelen 1voor 1 gemonteerd in de keuken en daarna afgesteld.

Afmetingen van mijn DIY project

De keukendeurtjes zijn 18mm dik. Veel verschillende lengte en hoogte maten

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken